20. 11. 2012 | Alexandr Stys

Litoměřice čeká cesta do Třebíče, domácí tým už čtyřikrát v řadě nepoznal porážku

Další středeční utkání tentokrát hokejisté Stadionu Litoměřice sehrají na ledě Třebíče. Soupeř překonal nedávnou sérii proher a momentálně se veze na vítězné vlně. Litoměřice v minulém utkání vyhrály poprvé po pěti zápasech. Utkání začíná od 17:30.

Třebíč se dlouho pohybovala ve spodní části tabulky. Mužstvo Kamila Pokorného letos předvádí nárazové výhry a prohry. Nejdříve Horácka Slávia vyhrála pět zápasu v řadě, poté jich šest prohrála a teď Třebíč má šňůru čtyř vítězství. Podaří se tedy Stadionu přerušit další řetězec soupeře? Uvidíme tedy ve středu.

Minulé utkání Třebíč sehrála na ledě Mostu. Třebíčští se ujali vedení na začátku osmnácté minuty zásluhou Buriana a po trefách Šlahaře a Kauta se zdálo býti rozhodnuto. Domácí však nesložili zbraně a snížili na rozdíl jediného gólu, ještě do konce druhého dějství ale navýšil vedení Třebíče Vondráček, který využil nepřesnosti v rozehrávce mosteckých hokejistů. Na 2:5 upravil Lukáš Nahodil, vedení hostů ještě navýšil druhou trefou v utkání Tomáš Vondráček. Konečný stav 3:6 přinesl Horácké Slávii další tři vítězné body.

Litoměřice v domácím prostředí přivítaly rozjetou Duklu Jihlava. Lépe zahájili utkání Litoměřičtí zásluhou Kolářova gólu. Krátce před polovinou zápasu šli domácí do dvoubrankového vedení díky trefě Simona, ale zanedlouho snížil za Jihlavu Malec. Když však ve třetí části domácí znovu odskočili Novákovým gólem na rozdíl dvou branek, bylo rozhodnuto. Dukle už se alespoň vyrovnat nepodařilo a Stadion tak nakonec zvítězil 3:1. Litoměřice tak přetrhly smolnou sérii proher a konečně bodovaly.

Mezi nejproduktivnější hráče Třebíče patří Vilém Burián (9G+13A) a David Dolníček(9G+10A). V brance Horácká Slávia spoléhá na Marka Čiliaka, který si ve 23utkáních drží skvělou úspěšnost 94%.

Sestava Třebíče v minulém utkání:

Čiliak - Malena, Rangl, Bilčík, Zdráhal, Dlapa, Sláma, Čejka - Burian, Dolníček, Vondráček - Šlahař, Nahodil, Čuřík - Fořt, Kaut, E. Kadela - Křivohlávek, Moučka, Přibyl.