10. 11. 2012 | Jan Luňáček

O nějaké psychické dece bych ještě nemluvil, říká kapitán týmu

Ladislav Slížek, kapitán litoměřických kališníků, nechce připustit, že by současná situace, kdy se týmu moc nedaří, měla ovlivnit náladu v kabině. Krizí si v průběhu dlouhodobé soutěže projde každý tým a Litoměřické si vybrala v tomto období. Tým se opět určitě zvedne a začne body sbírat. Kapitán si přeje, aby to bylo již v příštím venkovním utkání proti týmu z Kadaně.

Nikdo nechtěl moc mluvit o tom, že by tým potkala krize, ale asi tomu tak je. Jsi téhož názoru?

Myslím si, že střelecká krize, která nás v poslední době provází, se trochu prohlubuje. Dnes se ve vší nahotě ukázalo, že se trápíme. Myslím si, že to není jenom v tom, že bychom chodili málo před branku, ale vázne nám i souhra ve středním pásmu, kde to hrajeme moc složitě. Bohužel se k nám neodráží před brankou puky tak, jak bychom rádi. Asi bychom měli všechno zjednodušit. Uvidíme, jak to půjde dál.

Nezačala ta vaše smůla po utkání, ve kterém byl zraněn Jarda Hašek?

Nevím, ale myslím si, že jsme v té době ještě nějaké zápasy vyhráli. Teď jsme sice čtyři zápasy prohráli, ale já si myslím, že jeden hráč to až tak neovlivní. A druhá pětka zrovna hraje dobře.

Následuje zápas v Kadani. To je vždy nepříjemný soupeř.

Nechci říkat nějaké fráze, ale soupeři v této soutěži jsou hrozně vyrovnaní. Teď je schopen porazit skoro každý každého. Jen Písek s Berounem jsou na tom teď také špatně, ale i oni se mohou časem zvednout. Samozřejmě víme, že nás čeká těžký zápas, ale rádi bychom už nějaké body uhráli.

Týmu se nyní moc nedaří, ale v tabulce se dramaticky nepropadá. Je to tím, že se body nahrály na začátku soutěže?

Liga je dlouhodobá soutěž a určitá krize přijde časem na každý tým. My doufáme, že od příštího utkání naše krize pomine a začneme opět sbírat body. Samozřejmě jsme rádi, že jsme si nějaké body nahráli, ale mohlo jich být i více. Body teď nejsou a my musíme bodovat co nejdříve. Tabulka se rychle vyrovnává.

Má krize nějaký psychický dopad na atmosféru v kabině?

To si nemyslím. Máme v týmu spoustu mladých hráčů, kteří to až tak neberou. O nějaké psychické dece bych ještě nemluvil.