9. 11. 2012 | Michal Sabó

Litoměřice se střetnou s Benátkami

Do litoměřické Kalich Areny zavítá v rámci 21. kola první hokejové ligy mužstvo Benátek nad Jizerou. Souboj pátého s jedenáctým týmem tabulky bude důležitý pro oba celky. Stadion se bude snažit vyhnout pádu na osmou příčku, Středočeši se naopak chtějí této pozici přiblížit. Utkání začíná v sobotu 10.11. v 17:00 a pro ty, kteří se nedostaví do ochozů litoměřické haly bude opět připraven podrobný online přenos.

Benátští mohli v minulém kole slavit zisk tří cenných bodů. Z mosteckého ledu si je odvezli po výhře 3:2. Klid na jejich hole přinesly dva rychlé góly Tomáše Klimta z úvodu utkání. Mostečtí sice dokázali vyrovnat, ale na gól Michala Bárty již odpovědět nedokázali. Středočeši získali v uplynulých čtyřech duelech devět bodů za tři vítězství, padli pouze na ledě Rebelů. To je pro mužstvo kolem zkušeného Lukáše Krále vítaná změna poté, co mezi devátým a šestnactým kolem získalo jediné vítězství a hned sedm porážek s bilancí třinácti vstřelených a pětatřiceti obdržených branek.

Hokejisté Litoměřic naopak odjeli z dalekého Šumperku s prázdnou. Stadionu se nedařilo, stejně jako v předchozím kole proti Hradci, v koncovce a kališníci tak podlehli Drakům 3:1. Utkání nedohrál litoměřický brankář Petr Přikryl po tvrdém ataku ze třetí třetiny, ale v pátek už se zapojil do tréninku. Nad jeho startem však visí otazník a pravděpodobně jej nahradí Sedláček. Litoměřický tým si prošel v poslední době dvěma naprosto rozdílnými trojicemi zápasů. Nejprve porazili Severočeši Písek, Beroun a Havlíčkův Brod, aby pak prohráli s Mostem, Hradcem Králové a Šumperkem. V obou případech měli naprosto odlišnou střeleckou mušku. V první trojici zápasů nastříleli sedmnáct branek a deset jich inkasovali, v té druhé skórovali pouze čtyřikrát a do jejich sítě zamířilo deset kotoučů.

Oběma týmům půjde o hodně. Litoměřičtí se budou snažit prolomit nynější sérii proher, Benátky se chtějí dotáhnout na elitní osmičku. Který z týmů bude slavit tentokrát? Doražte do Kalich Areny podpořit svůj tým a odpověď se dozvíte. Pokud nebudete osobně v litoměřické hale, můžete fandit také u tradičního online přenosu. Zápas začíná v sobotu 10.11. v 17:00