4. 11. 2012 | Michal Sabó

Je to určitě zklamání, řekl po utkání s Mostem Ondřej Martinka

Litoměřičtí přivítali na svém ledě tým Mostu i s Ladislavem Gengelem a Janem Bojerem v sestavě. Očekával se tuhý boj, což se nakonec potvrdilo, ale šťastnější z něj odešli hosté. Ti otočili ve druhé třetině skóre a odskočili na rozdíl dvou gólů. Domácím se podařilo vyrovnat, ale v nájezdech usměli Mostečtí. Zápas zhodnotil obránce Ondřej Martinka, který si v utkání připsal dvě gólové přihrávky.

Sehráli jste další zápas, nakonec jste prohráli po nájezdech. Je to zklamání?

Je to určitě zklamání. Takhle je to ale vždycky. Teď jsme zabodovali v Havlíčkově Brodě, pak sem přijel Most, který ani moc nechtěl hrát hokej. V první a druhé třetině to nebylo nic moc, ve třetí jsme zamakali a tak nějak jsme to dotáhli. Škoda, že jsme nezačali už ve druhé třetině. Samozřejmě bychom měli hrát už od první, ale škoda, že to nepřišlo dřív.

První třetinu jste sice vyhráli, ale ve druhé přišel výpadek. Čím to bylo?

Nevím. V kabině jsme si říkali, že musíme začít stejně. Možná jsme si mysleli, že už vedeme 1:0 a budeme dávat jenom další góly. Měli bychom všichni bránit a plnit to, co máme. Ulehčit to trochu Bingovi a nepřitěžovat mu zbytečnostmi.

Zdá se, že Most není pro Litoměřice příjemným soupeřem.

Když to vezmu z mého pohledu, tak se vždy hraje hůře s týmy, které nechtějí hrát hokej. Bavili jsme se o tom, že když přijede třeba Ústí nebo Boleslav a snaží se tvořit, tak se snažíte tvořit taky.

Dnes nebylo příliš mnoho vyloučení. Řekli jste si třeba, že se nenecháte vyprovokovat?

V Havlíčkově Brodě jsme měli myslím hodně vyloučených a řekli jsme si o tom něco. Musíme si na to dávat pozor. Chtěli jsme se tomu vyvarovat, věděli jsme, že jsou to provokatéři a byla by velká škoda hrát nějaká nesmyslná oslabení. Potom to stojí síly pár lidí, kteří se v těch oslabeních točí a zbytek, který na oslabení nechodí, mrzne na střídačce.

Možná jste doplatili na to, že jste měli během zápasu tři zraněné hráče.

To je každý zápas. Vždy přijde nějaké nastřelení, nějaké přiskřípnutí u mantinelu. To je hokej. Na druhou stranu se ale člověk dostane víc do tempa, když se potom hraje na tři pětky. Víc se chodí na led, hráči jsou v tempu. Ve třetí třetině to myslím bylo vidět.

Všimli jste si na střídačce, že během utkání padly všechny góly do branky na straně hostů na pravé straně?

Toho jsme si vůbec nevšimli. Nevím jestli je to na tu stranu trochu nakloněné, ale vůbec jsme to nepostřehli. Hrajeme tam dvakrát za zápas, tak bychom díky tomu mohli vyhrávat.

Teď vás čeká série zápasů, které jdou rychle za sebou. Hrát se bude v pondělí, středu a sobotu. Asi se očekává, že budete bodovat.

My chceme bodovat v každém zápase. Není to tak, že si řekneme “tak teď budeme bodovat”. Jednou to ale vyjde, podruhé ne, to je hokej. Všichni ale chceme bodovat pokaždé. Kdybychom nechtěli, tak by to bylo hodně špatně. Ta následující série utkání bude docela náročná, ale měli bychom v ní nasbírat body.