2. 11. 2012 | Alexandr Stys

Litoměřice čeká souboj s Mostem

Kalich Arenu čeká opět souboj dvou severočeských týmů, do Litoměřic přijedou hokejisté Mostu. Stadion natáhl vítěznou šňůru na ledě silných Rebelů a bude chtít svoji formu potvrdit před domácím publikem v sobotu právě proti Mostu. Utkání se hraje od 17:00.

Celek Mostu zatím nepatří k favoritům prvoligové soutěže a pohybuje se na chvostu tabulky. Je to však mužstvo, které dokáže své soupeře nemilé potrápit a nečekaně překvapit. Svěřenci trenéra Baďoučka jsou známí svojí agresivitou v obranné hře. V brankovišti má navíc mostecký tým oporu v podobě bývalého brankáře Litvínova a Litoměřic Martina Volkeho, který už přivedl nespočet skvělých útočníků na brankovou mizinu. Další litoměřická stopa v týmů hostu je Ladislav Gengel, který v Litoměřicích působil v loňské sezóně. Útočník známý přesnou muškou a citem pro vstřelení gólu patří mezi největší opory Mostu.

V minulém kole Most na svém ledě sehrál utkání s Královskými lvy z Hradce Králové. Vyrovnanou partii rozhodli hosté až v závěru utkání a vyhráli 4:1, Most vyšel opět bodově naprázdno. Litoměřice čekala cesta do havlíčkobrodské Kotliny, kde svěřence trenérů Vrzala a Tvrzníka čekal přímý souboj o čtvrtou příčku. Stadion v utkání dominoval svojí skvělou defenzivou a díky skvělým útočným výpadům a bezchybnému brankáři Přikrylovi vyhrál zaslouženě 4:0.

Mezi nejproduktivnější hráče týmu Mostu patří již zmiňovaný Ladislav Gengel, který si zatím připsal 17 kanadských bodů za 11 branek a 8 asistenci. Druhý Zdeněk Tauš má na svém kontě 14 bodů (9G+5A) a třetí obránce Kamil Charousek 12 bodů (5G+7A). Brankář Volke si drží úspěšnost nad 93 %.

Sestava Mostu v minulém utkání:

Volke - M. Rohan, Charousek, Hranáč, Prošek, Parýzek, Pavlů, Čechura, Kadela - Tauš, Kuběna, Gengel - Bojer, Heřman, T. Rohan - Kotrla, Čurilla, Vaněk - Nedrda, Slavíček, Adámek.