30. 10. 2012 | Michal Sabó

Kališníky čeká souboj o čtvrté místo

Sedmnácté kolo první hokejové ligy nabízí souboj Stadionu Litoměřice a Rebely z Havlíčkova Brodu. Obě mužstva mají zatím shodně sedmadvacet bodů a zaujímají čtvrté, respektive páté místo. Vítěz celého duelu na ledě Rebelů se tak může odpoutat od dotírající Dukly, která ztrácí na šestém místě pouhé dva body na zmiňovanou dvojici. Úvodní buly celého utkání bude vhozeno ve středu 31.10. v 17:30. Pokud osobně nevyrazíte na Vysočinu, nic podstatného vám neunikne díky tradičnímu online přenosu.

Kališníci prokázali během posledního utkání s Berounem přesnou mušku, obrana však povolila soupeři hned šest branek a to by se mohli Severočechům na ledě Rebelů vymstít. Velice nebezpečná je totiž na útočné polovině havlíčkobrodská trojice Rytnauer, Ondráček, Kostourek. Tito tři nejproduktivnější Rebelové nasbírali v dosavadních šestnácti zápasech již jedenapadesát kanadských bodů.

Obě mužstva, Litoměřice i Havlíčkův Brod, prošla během letošní sezóny bodovým útlumem. Kališníci zažili trojzápasovou sérii porážek, jejich nadcházející soupeř si vytrpěl ještě delší porci proher. Rebelové postupně podlehli Třebíči, Ústí nad Labem, Olomouci, Mladé Boleslavi a Písku. Zlepšení přišlo pro hráče z Vysočiny v soubojích s Berounem a Hradcem Králové, ovšem v posledním kole odešli opět bez bodu, 2:1 podlehli na ledě Mostu.

Tabulce produktivity vládne Ladislav Rytnauer, který už stihl zaznamenat 19bodů za šest branek a třináct asistenci. Jeho kolegové z prvního útoku Martin Ondráček(8G+9A) a Milan Kostourek(4G+11A) mají o pár bodů méně. V brankovišti proti Stadionu nejspíš nastoupí Daniel Dolejš, který si ve 14zápasech zachoval 93% zákroků.

Sestava Rebelů v minulém ligovém kole:

Dolejš – Novotný, Morava, Protivný, Jelínek, Soldán, Ostrčil – Ondráček, Polodna, Rytnauer – Musil, Knotek, Endál – Blažek, Meidl, Vondráček – Stehlík, Štěpánek, Fiedler