26. 10. 2012 | Michal Sabó

Je to asi na tři až čtyři měšíce, říká zraněný Jaroslav Hašek

V utkání s Boleslaví stihl nahrát Janu Rudovskému na vedoucí gól a několika dalšími šancemi potrápit obranu Bruslařů. Poté však přišla situace, po které již Jaroslav Hašek do zápasu nezasáhl. Ze střetu s jedním z obránců Středočechů si odnesl vážné zranění, které po čtrnácti odehraných kolech na dlouhou dobu zastavilo sezónu pro nejproduktivnějšího hráče litoměřické sestavy.

Hned v úvodu zápasu prověřil boleslavského brankáře Vlastimila Lakosila. Tradičně dobře si vedl při soubojích na vhazování i u mantinelu, kde bývá neoddělitelný od puku. Ve třinácté minutě se pak zapojil do akce, na jejímž konci obral Lakosila o puk Rudovský a poslal kališníky proti favoritovi do vedení.

Situace, po které musel Jaroslav Hašek opustit ledovou plochu vypadala zpočátku jako obvyklý přechod do útoku. “Martin Novák mi nahazoval puk do útočného pásma a já jsem se snažil jet pro něj. Proti mě ale vyrazil obránce, který si vůbec nevšímal puku a narazil mě tvrdě na mantinel. Já jsem to absolutně nečekal, takže jsem byl povolený a tak se to stalo,” popisuje celý moment odchovanec děčínského hokeje.

Po nárazu ihned věděl, že vše nebude úplně v pořádku. “Narazil jsem na mantinel přímo ramenem a hned jsem věděl, že je něco špatně, protože mi ruka visela dolů a cítil jsem v ní píchání.” Pro někdejšího hráče Děčína, Karlových Varů, Ústí a Chomutova to je zatím nejnepříjemnější okamžik v dosavadní kariéře. “Zatím jsem žádné vážnější zranění neměl. Tohle je vlastně moje první.”

Bolest necítí zatím stále vedoucí muž litoměřické produktivity pouze v rameni. Mužstvo letos rozehrálo sezónu velmi slibně a drží se na předních příčkách. “O to víc mě to mrzí, protože letos ta sezóna byla rozjetá dobře. Výsledky byly slušné, pohybovali jsme se v horních patrech tabulky. I co se týče spolupráce s klukama to bylo skvělé.” Sám hráč měl navíc našlápnuto k překonání svého litoměřického maxima. V obou předcházejících sezónách zaznamenal 29 bodů (9+20 a 10+19), letos měl však již po čtrnácti duelech bodů 12 (7+5).

Čtyřiatřicetiletý útočník zřejmě přijde o podstatnou část základní části, ne-li o celý zbytek sezóny. “Podle slov lékařů je to asi na tři až čtyři měšíce. Záleží na tom, jak se to bude hojit. Po dvou a půl měsících bych měl jít na vyndání drátů, takže uvidíme,” prozrazuje nelichotivou zprávu, kterou si vyslechl od lékařů. Ti si ho vzali “do parády” předevčírem, “stalo se to vlastně v sobotu a ve středu jsem byl na sále.” Den poté se objevil v Kalich Areně, kam dorazil za svými spoluhráči. Doktoři měli s jeho ramenem plné ruce práce, rozsah zranění byl totiž značný. “Je tam prasklé kloubní pouzdro a přetrhané veškeré vazy, takže byla vlastně nutná kompletní rekonstrukce ramene,” prozrazuje na závěr litoměřická opora.