14. 10. 2012 | Michal Sabó

Je tu první ústecké derby

Stadion zajíždí poprvé v sezóně na led Ústí. Je tu litoměřickými diváky nejočekávanější souboj úvodu letošního ročníku. Duel šestého s druhým je na programu 14.10. v 16:00. Litoměřičtí chtějí po dvou kolech znovu zvítězit, Lvi budou navazovat na čtyřzápasovou vítěznou sérii. Vyražte kališníky osobně podpořit do lví arény.

Litoměřičtí odstartovali do letošní sezóny prohrou v Boleslavi, od té doby však vytrvale sbírali body a z osmi následujících utkání jich vytěžili rovných osmnáct. Tuto sérii důrazně ukončila až jihlavská Dukla. Ta se postarala také o pád Stadionu ze čtvrté příčky. Z minulého utkání si sice Litoměřičtí odnesli opět bod, to je však vzhledem k dosavadním výkonům pro kališníky málo.

Lvi zatím ztratily body pouze ve třech zápasech. Celkem o šest bodů je připravily týmy Benátek, Hradce a Boleslavi. Na aktuální vítěznou vlnu, kterou Ústečtí drží již čtyři utkání, dostal nadcházejícího soupeře Litoměřic přesvědčivý triumf nad Pískem v poměru 7:2. Nejvýrazněji zatím mužstvo táhne zkušený Jaroslav Roubík. Se svými devatenácti body vede "o parník" před obráncem Lukášem Poživilem a exlitoměřickým Davidem Tůmou, oba hráči na druhém místě ústeckých statistik dosud posbírali bodů osm.

Stadion se bude také snažit odčinit vysokou porážku 2:9 z přípravy. V té době však byla litoměřická sestava odlišná od té současné. Jak se kališníkům povede sledujte na vlastní oči v ochozech ústeckého stadionu a podpořte hráče svými hlasivkami. Pokud se do Ústí nedostanete, můžete fandit také u tradičního online přenosu. Úvodní buly dnešního utkání bude vhozeno v 16:00.