12. 10. 2012 | Alexandr Stys

Horácká Slávia Třebíč míří do Litoměřic

Sobotní kolo první hokejové ligy nabídne litoměřickým divákům duel Stadionu proti nevyzpytatelné a bojovné Horácké Slavii Třebíč. Soupeř pro Kališníky velmi známý přijede na sever Čech pro body, ale v Kalich Areně ho nečeká lehký souboj. Utkání začíná od 17:00, připraven bude i podrobný on-line přenos.

Třebíč po deseti odehraných kolech má na svém kontě už sedm výher, zatím se drží na čtvrté pozici v tabulce a právě souboj se Stadionem rozhodne, zda tam přetrvá nebo se posune směrem dolu. Slávia předvádí skvělou hru dozadu, její obrana zatím dopustila jen 16 obdržených branek, což je nejméně v celé první lize. Zejména tří výhry z prvních tří utkání nakoply mužstvo do neskutečných obrátek a Třebíč si zatím počíná velmi dobře. Momentálně svěřenci trenéra Kamila Pokorného mají na svém kontě sérii čtyř výher a v Litoměřicích budou chtít ve vítězné jízdě pokračovat.

Třebíč má hodně omlazený kádr, věkový průměr mužstva je 23let. Před novou sezónou z týmu odešel brankář Hrubec, který se upsal v extraligovému Třinci. Na jeho místo přišel další mladík Marek Čiliak z Komety Brno, který navázal na Hrubcovy výkony a zatím si drží velice vysokou úspěšnost 96%. Zejména díky němu je Horácká Slávia na předních místech tabulky. V útočných řadách jíž není Marek Laš a Ondřej Havlíček, kteří se po loňské sezóně vrátili zpět k Ústeckým Lvům. Třebíč naopak získala hodně mladých hráčů z extraligových týmu Brna, Třince a Pardubic.

Mezi tahouny týmu krom brankářského talentu Čiliaka patří určitě David Dolníček, který zatím nasbíral 9 kanadských bodů za čtyři góly a pět nahrávek. Jeho kolega z prvního útoku Jakub Čuřík je na tom o jeden bod hůře (2G+6A).

Sestava Horácké Slávie z minulého kola proti Mostu :

Čiliak - Dietz, Rangl, Dlapa, Zdráhal, Čejka, Sláma, Kadela R. - Čech M., Dolníček, Čuřík - Burian, Ostřížek, Vondráček - Fořt, Káňa J., Dočekal - Kadela E., Křivohlávek, Přibyl.