2. 10. 2012 | Michal Sabó

Prodlouží Stadion bodovou sérii? V osmém kole změří síly s Benátkami

Osmé kolo první ligy je tu a spolu s ním i další zápas Stadionu Litoměřice. Kališníci tentokrát míří do Benátek nad Jizerou. Litoměřičtí budou usilovat o případný posun v tabulce mezi nejlepší tři celky a také o zmírnění zatím nepříznivé vzájemné bilance se svým nadcházejícím soupeřem, proti kterému dokázali zvítězit pouze pětkrát z dosavadních třinácti střetnutí. Sledujte, jak se bude Stadionu dařit tentokrát. Fanděte buď v ochozech benátského stadionu nebo u online přenosu. Zápas začíná ve středu 3.10. v 17:30.

Litoměřickým patří aktuálně čtvrtá příčka, ovšem v následujícím kole by se mohli posunout ještě výše. Pokud by Boleslav a Ústí ztratili body, mohl by Stadion vystoupat až na druhé místo. V cestě však kališníkům stojí tým Benátek, kterému aktuální sedmá příčka určitě stačit nebude, z loňských sezón jsou Středočeši zvyklí na lepší umístění. Dosavadní vzájemná bilance Benátek a Litoměřic je zatím příznivější pro mužstvo kolem zkušeného Lukáše Krále. Od vstupu Litoměřic do první ligy zvítězili Benátští osmkrát, Stadion pouze pětkrát.

Benátští se letos potýkají s kolísavými výsledky. Výhra střída prohtu a mužstvu chybí delší bodová série, která by pomohla k postupu tabulkou směrem vzhůru. Středočeši dosud zvítězili pouze nad jedním mužstvem z přední části prvoligového pelotonu. Litoměřičtí sice také ještě nezměřili, kromě prvního utkání v Boleslavi a čtvrtého s Havlíčkovým Brodem, síly s mužstvy z elitní osmičky, k čemuž dojde až nyní právě na ledě sedmých Benátek. Nicméně každý bod se počítá a Stadion bodoval již šestkrát v řadě a nebýt ztráty z duelů s Mostem a Rebely, mohlo družině trenérů Vrzala a Tvrzníka patřit dokonce první místo.

Zda se Litoměřickým podaří prodloužit úspěšnou sérii a jestli zmírní zatím nepříznivou vzájemnou bilanci se Středočechy sledujte ve středu 3.10. Podpořit kališníky můžete svými hlasivkami přímo na tribuně zimního stadionu v Benátkách. Pokud se do ochozů nedostanete, můžete fandit také na dálku u tradičního online přenosu.