28. 9. 2012 | Alexandr Stys

Na Šumperk s pivem Klášter

Další domácí utkání sehraje Stadion Litoměřice se šumperskými Draky. Šumperk se nachází v prvoligové tabulce o pár příček níže než Litoměřice, nicméně čeká nás velice vyrovnaný duel. Utkání se hraje od 17:00 v Kalich Areně, pro diváky je připraven dárek od sponzora utkání pivovaru Klášter. Prvních 100 diváků nad 18let dostane u vstupu do haly poukaz, u kterého bude při koupi dvou piv třetí zdarma.

V letošní přípravě sehrál Šumperk devět utkání, pětkrát odešel ze zápasu vítězně, dvakrát jako poražený a dvakrát Draci remizovali. Soupeři Drakům byli týmy z naši druhé a i první hokejové ligy a dvakrát si Draci změřili síly ze zahraničním soupeřem z Polska. Tým s věkovým průměrem 25 let věří hodně mladým talentům. Do základní části 1.ligy vstoupil Šumperk prohrou se sousední Olomouci. Velice vyrovnané utkání rozhodl jeden jediný gól. Poté si Draci připsali v prvním domácím utkání velmi důležitou výhru nad favoritem soutěže Mladou Boleslavi. V zápase domácí vedli už vedli rozdílem tří branek, ale hostům se podařilo dvěma góly utkání zdramatizovat, vyrovnání však nepřišlo. Nejvyšší prohru si zatím Šumperk připsal v utkání s Pískem. Na jihu Čech se Drakům příliš nedařilo a domácí už po 13 minutách hry vyhnali Štůralu na střídačku za stavu 4:0. Jeho náhradník Vajner inkasoval ještě třikrát a písečtí si připsali výhru 7:4.

Poslední dvě utkání sehrál Šumperk na ledě Rebelů z Havlíčkova Brodu a v domácím prostředí proti Mostu. Ani v jednom utkání nedokázali Draci zvítězit, i když proti Mostu měli k zisku bodů velmi blízko. Kromě první prohry v domácím prostředí přineslo utkání další nepříjemnost v podobě zranění brankáře Štůraly, který po srážce v brankovišti musel střídat. Uvádíme tedy, zda šumperská jednička nastoupí k utkání v Litoměřicích.

Kanadské bodování týmu vede nejzkušenější postava Draků Karel Plašek (1G+4A) za ním se čtyřmi body ofenzivní obránce Aleš Holík (3G+1A) a třetí příčka patří Danielu Vrdlovci(0G+4A). Oba brankáři Šumperka si drží procentuální úspěšnost těsně nad 90%.

Sestava Draků v minulém utkání:

Štůrala (3. Vajner) - Holík, Novotný, Sedlák, Pastor, Tesařík, Suchý, Gewiese, Vrána - Stoklasa, Staněk, Plášek - Hlinka, Hulva, Vrdlovec - Haas, Kindl, Červenka - Cink, Skoumal, Blinka.