25. 9. 2012 | Alexandr Stys

Královští Lvi prověří Litoměřice

K utkání šestého kola první hokejové ligy jedou Litoměřice na led Královských Lvů z Hradce Králové. Lepší postavení v tabulce má Stadion, ale domácí tým po pomalejším vstupu do soutěže nabírá na otáčkách, a tak Kališníky čeká nelehký souboj.

V dosavadních pěti kolech sehráli Lvi hned čtyři utkání na venkovním ledě a pouze jedno utkání před domácím publikem. Další možnost mají královéhradečtí příznivci hokeje již zítra ve středu 26. září od 18:00. Utkání nabídne souboj dvou silných celku, které mají určitě ambice na umístění v první polovině tabulky. Královští Lvi měli hořký vstup do sezóny, hned v prvním utkání si na svěřencích trenéra Hostáka smlsla jihlavská Dukla. Soupeři nasázela hned sedm branek a Lvi odjeli s pořádným přídělem.

V dalším utkání si však Hradec Králové poradil s havlíčkobrodskými Rebely, v napínavém utkání, které rozhodly až samostatné nájezdy vystřelil 2 body pro Lvy David Švagrovský. Další dvě utkání Hradec prohrál těsně, Horácka Slávia Třebíč měli navrch pouze o jeden gól a v prvním domácím utkaní si Lvi neporadili s bojovným Mostem. V utkání už domácí vedli o tří branky, ale mostečtí dokázali náskok soupeře lehce smazat a nakonec vyhráli 5:3.

Po skalpu Rebelů si Lvi připsali další výhru nad silném soupeřem, když zatím v posledním utkání si poradili s ústeckými Lvy. Stejně jako v případě zápasu s Rebely se body dělily opět v nájezdech, kdy bonusový bod pro Hradec zařídil Tomáš Nosek.

Prozatímnímu kanadskému bodování velí Michal Mikeska, který stihl posbírát šest bodů za 2 branky a 4 asistence, po čtyřech bodech mají Zdeněk Kubica(3G+1A) a Petr Haluza (2G+2A). V brance Lvů se představili oba brankáři, Jakub Čech s úspěšnosti 89,7% a Filip Luňák 85,3%.

Sestava soupeře v minulém utkání proti Ústeckým Lvům

Luňák (Čech) – Roupec, Chmelíř, Čížek, Vágner, Karlíček, Hendrich, Čáp – Kubica, Mikeska, Haluza – Švagrovský, Tvrdík, Moskal – Nosek, L. Brož, Říha – Valášek, Macháň, Berger – Půlpán.