17. 9. 2012 | Alexandr Stys

Litoměřice míří do Berouna

V dalším ligovém utkání tentokrát změří hokejisté Stadionu Litoměřice síly s berounskými Medvědy. Soupeř pro Severočechy velmi známý má na svém kontě prozatím jednu výhru a jednu porážku. Utkání se hraje ve středu 19.9 od 18:00 na zimním stadionu v Berouně.

Letos se oba celky potkaly v jediném přípravném utkání hraném na ledě Medvědů. Litoměřice s omlazeným kádrem dokázaly soupeře přehrát a vyhrály rozdílem tří branek 6:3. Beroun však pro Litoměřice není neznámým soupeřem, oba týmy se v loňské sezóně potkaly hned několikrát. Vzájemná bilance obou mužstev je velice vyrovnána, a tak se diváci mají nač těšit.

Stadion zatím má padesátiprocentní úspěšnost. V prvním utkání podlehl silné Mladé Boleslavi na její ledě 3:6, Kališníci dlouho se soupeřem drželi krok nakonec však podlehli. Ve druhém utkání se litoměřičtí poprvé představili na domácím ledě a hned dokázali získat tři body. Proti mladému týmu z Písku, vedenému bývalým litoměřickým trenérem Jindřichem Setikovským byli od úvodu utkání aktivnější a již v první třetině šli do dvoubrankového náskoku. Hosté sice v polovině utkání snížili, Stadion však přidal ve třetí třetině ještě třetí a čtvrtý gól po chybách jihočeské obrany a dokráčel k výhře 4:1.

Sezónu zahájili Medvědi utkáním proti Rebelům z Havlíčková Brodu před domácím publikem. Úvod do utkání se lépe povedl hostům, když po 8.minutách hry už vedli čtyřbrankovým rozdílem. Do utkání se domácím už nepovedlo vrátit a Rebelové nakonec vyhráli vysoko 3:7. Za Medvědy se trefil dvakrát Radek Meidl a jednou Jakub Stromko. Druhé poměrně lepší utkání sehrál Beroun proti Mostu, svěřenci trenéra Aleše Tottera v utkání dominovali a nastříleli svému soupeři hned sedm branek. Největší zásluhu na vysoké výhře měl Tomáš Doležal , který se trefil hned třikrát do sítě Mostu. Díky dvěma brankám Mostu v 59.minutě se však Di Rienzovi nepovedlo vychytat čisté konto.

Beroun – Rebel Havlíčkův Brod 3:7

HC Most – Beroun 2:7

Po 2. zápasech vede kanadské bodování dvojice útočníků Aleš Padělek (1G + 3A) a Pavel Klhůfek (0G + 4A). Po třech bodech mají Doležal, Vostřák a Šulc. V brankovišti Medvědů se stihla představit dvojice Kůdela (91%) a Di Rienzo (87%).

Sestava Medvědů v minulém utkání:

DiRienzo - Malý, Jebavý, Nedvěd, Ruprecht, Hertl, Šulc - Vostřák, Karpov, Klhůfek - Doležal, Stromko, Padělek - Palaščák, Hošťálek, Meidl - Videlka, Milfait, Trojan.