14. 9. 2012 | Michal Sabó

Jako první zavítá do Kalich Areny Písek

Druhé kolo první ligy přináší premiérový domácí zápas Stadionu Litoměřice se soupeřem z Písku. Jihočeši zahájili letošní ročník vítězně a před vlastními fanoušky zdolali Most. Ani Litoměřičtí si nevedli špatně, na body bohužel nedosáhli. Podaří se kališníkům získat první body a potvrdit dobrý výkon z úvodního utkání? Přijďte Stadion podpořit a doražte do Kalich Areny v sobotu 15.9. v 17:00.

Písecké mužstvo prošlo výrazným omlazením. Hned jedenadvacet hráčů na jihočeské soupisce se narodilo v roce 1990 nebo později. Věkový průměr příštího soupeře Litoměřických je tedy pouhých 22 let. Celý tým nicméně vede velice zkušený a oproti valné většině mužstva o generaci starší Zdeněk Šperger.

Během přípravy Písek posílil zejména v brance. Příchod Marka Mazance a Dominika Halmošiho přináší potřebnou kvalitu mezi tři tyče. Do útočných formací se zapojil syn slavného otce, Frank Kučera, který se k řece Otavě přesunul po utkání mezi Litoměřicemi a Sparty z počátku srpna. Do obrany a na střídačku se pak postavili dva muži, které každý litoměřický fanoušek velmi dobře zná z minulých let. Prvním z nich je obránce Dominik Boháč, druhým pak trenér Jindřich Setikovský, který byl do role hlavního kouče dosazen až v den zahajovacího zápasu s Mostem.v

Stadionu se v premiéře v letošní sezóně dařilo zejména v prvních dvou třetinách. Na boleslavském ledě Litoměřičtí dokonce třikrát vedli. Gólově se prosadil Jan Rudovský, Jaroslav Hašek a tvrdou ranou také obránce Ondřej Kříž, kterému k brance pomohl další zkušený litoměřický zadák Milan Toman. Na výhru to ale nestačilo. Pokud se však hráčům podaří navázat na předvedený výkon, měli by se v následujícím střetnutí dočkat prvních bodů.

Kdo tedy bude na ledě Kalich Areny po závěrečném hvizdu slavit a kdo odjede se skloněnou hlavou? Přijďte podpořit svůj tým v cestě za prvním úspěchem a také přivítat dva bývalé kališníky v píseckých barvách. Utkání začíná v sobotu 15.9. v 17:00.