11. 9. 2012 | Michal Sabó

První liga začíná! Stadion míří do Boleslavi

Dlouho očekávaný start prvoligové sezóny je tady. Litoměřice čeká na úvod souboj s Mladou Boleslaví. Pro Stadion jde o náročnou zkoušku hned v prvním zápase, ovšem kališníci umí zdolat i favority, o čemž se v minulosti přesvědčili jak letos extraligoví Piráti, tak například ústečtí Lvi. K dobrému výsledku by mohl pomoci i litoměřický fanklub, který se přímo do dějiště zápasu chystá vyrazit v hojném počtu. Fanděte i vy, kteří nebudete přítomni v hledišti boleslavské arény, připraven je pro vás opět podrobný online přenos. Utkání začíná ve středu 12.9. v 17:30.

Stadion se s Boleslaví utká v soutěžním utkání poprvé, nepůjde však rozhodně o souboj se zcela neznámým soupeřem. Litoměřičtí sehráli se Středočechy již jedno přípravné utkání a navíc působilo několik hráčů z boleslavské sestavy ještě v loňském ročníku v Kalich Areně. Do středečního duelu mohou za Bruslařský klub nastoupi jak obránce Václav Drábek, tak útočníci Martin Belay, Marek Loskot či Radan Lenc, kteří se v minulé sezóně výrazně zapsali do litoměřické střelecké listiny.

Boleslav získala zkušenou posilu do svého brankoviště. Třiatřicetiletý Vlastimil Lakosil se po letech v zahraničí vrací na český led a právě klub z města automobilů je jeho novým zaměstnavatelem. Ostříleného gólmana však mají také Litoměřičtí. Petr Přikryl je po dlouhé letní přípravě opět připraven hájit branku Stadionu. Do obrany jsou také oba celky posíleny o zkušené beky. Zadní řady Středočechů posílili David Pojkar s Romanem Němečkem, v obraně Litoměřic se vedle Ondřeje Kříže postaví Milan Toman.

Tolik k zadním řadám obou soupeřů. V útoku ale oba celky naopak po jednom zkušeném hráči ztratily. S Litoměřicemi se rozloučil Petr Horčička, Mladou Boleslav opustil Jaroslav Balaštík. V útočných trojicích by je mělo nahradit dravé mládí. Středočechům se vrátili již zmiňovaní Belay, Loskot a Lenc, ofenzívě kališníků je připraven pomoci zástup mladíků ze Sparty i navrátilec z Plzně Pavel Mrňa.

I přes výrazný pohyb v obou sestavách jsou tedy proti sobě připraveny vyrazit dva silné týmy. Oba fanouškovské tábory se tedy mohou těšit na atraktivní zápas na startu nového ročníku. Úvodní buly nové sezóny bude vhozeno na boleslavském ledě ve středu 12.9. v 17:30. Vyražte tedy podpořit svůj tým. Pro vás, kteří se do ŠKO-ENERGO Arény nedostaví bude připraven tradiční online přenos, díky kterému nepřijdete o nic zajímavého ze zahajovacího utkání nové sezóny.