3. 8. 2012 | Michal Sabó

Ze začátku tam byla trochu únava, ale pak už to byl dobrý výkon, řekl Jan Rudovský

Litoměřickému týmu se úvod přípravy vydařil. Porazit silný extraligový celek je velmi povedený start. Nemalou zásluhu na tom má hráč, který oblékl v sedmi zápasech litoměřický dres i v loňské sezóně, kdy jinak nastupoval v Mostě a druholigovém Děčíně, útočník Jan Rudovský.

Výhra nad Spartou se zrodila zejména díky zodpovědné a disciplinované hře. Především lepší disciplína než předvedl soupeř dala základ malému překvapení, které se v Kalich Areně odehrálo. “Dostali jsme nějaké příkazy něco hrát a myslím, že nám to vycházelo. Ze začátku tam byla trochu únava, ale pak už to byl dobrý výkon”, hodnotil po utkání Jan Rudovský.

Podobně jako v loňské sezóně, kdy při své přemiéře pomohl svými góly k výhře, táhl ofenzívu také proti Spartě. Svůj výkon v prvním přípravném zápase však hodnotil nanejvýš skromě, “byla to práce celé lajny. První gól jsem dorážel do prázdné branky, při druhém gólu jsme jeli sami na bránu, tak jsem to zkusil a padlo to tam”.

Že bude Sparta poměrně hratelná se dalo očekávat. V sestavě chyběli až na obránce Philippa a Krsteva všichni “mazáci” a v nohách měli Pražané také včerejší náročný duel s kazašským soupeřem. Litoměřický forvard přiznal, že také očekával, že se únava z náročné přípravy projeví na domácím výkonu. “Tak oni hráli už včera s Astanou, dalo se to trochu čekat. Čekal jsem to trochu horší i od nás, vzhledem k tomu, že dost trénujeme a jsme trochu unavenější. První třetina byla taková trochu na rozježdění, protože jsme byli utahaní, ale pak už to bylo celkem dobré”.

Mužstvo v přípravě nijak nepoleví. Dvoufázové tréninky pokračují i nadále a proložené budou řadou přípravných zápasů. “Budeme dál pokračovat v přípravě, v trénincích. Potom máme zápas s Kadaní, což nebude určitě lehký zápas, ale musíme na to vlítnout a dodržovat to, co nám trenéři řeknou”, říká pětadvacetiletý forvard.

Celou litoměřickou hokejovou veřejnost může výhra nad Spartou samozřejmě těšit, hráči ale ví, že v přípravných zápasech není výsledek úplně tím hlavním, ačkoliv zvítězit chtějí přirozeně vždy. “Přesně tak! Teď musíme hlavně dřít a dostat ze sebe tu únavu. Hlavní je se pořádně připravit na sezónu” uzavírá odhodlaně.