28. 6. 2012 | Michal Sabó

S přípravou staršího dorostu panuje spokojenost, trenér Ransdorf ještě čeká na některé posily

Hodnocení letní přípravy staršího dorostu se ujal hlavní trenér Jiří Ransdorf. Jeho svěřenci jej v přípravě potěšili, ale zatím stále nemají vyhráno. Kádr loni čtvrtého týmu ligy staršího dorostu posílí ještě několik hráčů, a tak se budou muset všichni prát o své místo v sestavě až do konce. Více se dočtete v následujícím rozhovoru.

Jaká je letošní příprava staršího dorostu? Co bystě k ní mohl říci?

Přípravu jsme začali s osmnácti kluky, pravidelně jich chodí dvanáct až čtrnáct. Do přípravy se také zapojili tři hráče z Roudnice nad Labem ročníku 96. Budeme doufat, že ta spolupráce se naváže lépe, než tomu tak bylo do dnešních dnů a nebudou se v tom hledat nějaké vedlejší vlivy. Chtěl bych tím říci, že tímto dáváme šanci i klukům z jiných měst a nejen místním. Máme zde také dva hokejisty z Teplic, kteří zde hráli i loni a do přípravného kempu byli měli dorazit ještě někteří hráči z Děčína.

Takže zde bude širší výběr a poté teprve budete vybírat kádr?

Ano, udělá se síto. Každý hráč to má ve svých rukou, pochopitelně budou mít přednost hráči, kteří zde absolvovali celou suchou přípravu. Tito kluci zde dřou naplno a dávají do toho všechno. Samozřejmě hráči, kteří přijdou později, musejí přesvědčit svými výkony, aby si získali místo v sestavě, jelikož už nejsme v situaci, kdy potřebujeme každého hráče.

Budou i v této kategorii staršího dorostu nějaké posily ze Sparty?

Se Spartou je předběžná dohoda. Po jejich sítu začátkem srpna budou vyřazení hráči posílani sem na střídavé starty nebo přímo hostování. Čili pokud si někteří hráči mysleli, že mají své místo jisté, tak jsme pro ně nastolili konkurenci, aby si už uvědomili, že doba mládežnického, dětského hokeje, končí přechodem z mladšího do staršího dorostu respektive z osmé třídy do mladšího dorostu. Ve starším dorostu se to ještě více zpřísní a v juniorce už jsou tři ročníky.

Jste tedy s přípravou spokojený? Nebo byste chtěl něco vytknout?

Spokojenost v přípravě je. Na hráčích, kteří chodí pravidelně, je vidět zlepšení. Naopak kluci, kteří pracují málo, šidí sami sebe, nešidí mě a všechno se podle toho potom bude odvíjet na ledě. Jakou fyzičku budou mít, jak budou připravení. Dobré je, že se po dlouhé nemoci vrátil Dominik Matějek, který měl vloni velmi špatnou sezónu po zdravotní stránce. Ať už to byl meningokok, zánět ledvin nebo zápal plic. Bylo to špatné. Letos od 1.června se konečně zapojil do plné přípravy. Budeme doufat, že to zvládne. Zatím se jeví dobře. Další kluky nebudu hodnotit, nebylo by to fér, kdybych na někoho zapomněl a tímto bych chtěl zatím poděkovat všem klukům, kteří sem chodí a mají minimální účast 80% a tam je vidět to zlepšení.

Co brankářský post, jak jste na tom tam?

Máme tři gólmany ročníku 95, jeden brankář je posunutý do kategorie Juniorů a dva další, Lukáš Lukeš a Erik Horák, se ukazují jako velice kvalitní gólmani. Mají odchytáno několik sezón v ligách mladšího a staršího dorostu, takže je možné, že brankářský post už nebudeme posilovat a v případě zranění můžeme sáhnout po třetím brankáři z juniorky, což je Dominik Března.

Na jaké výkony a umístění z loňské sezóny budete navazovat?

V loňské sezóně jsme skončili na čtvrtém místě, navíc se značnou rezervou na páté místo a minimální ztrátou na třetí a druhé. Několik bodů jsme ztratili vlastní nedisciplinovanosti a vlastními chybami. Rádi bychom se pohybovali někde ve středu tabulky, ambice na postup zatím máme-nemáme. To záleží na výkonnosti hráčů a také na tom, jak moc posílení budou naši soupeři. Záleží také na tom, zda k nám bude nalosován velice kvalitní tým PZ Kladno. Bylo by dobré hrát velmi kvalitní zápasy, ať už to bude s Ústím nad Labem, Kadaní či Mostem. Necháme se překvapit.