22. 6. 2012 | Michal Sabó

Vše jde podle plánu, hodnotí přípravu Václav Rubeš. Opět chystá mezinárodní turnaj

Šesťáci a sedmáci se stejně jako ostatní výběry poctivě připravují na nadcházející sezónu. Pod vedením trenéra Václava Rubeše střídají hned několik litoměřických sportovišť a vyhlíží další soutěžní ročník, kde budou chtít minimálně navázat na loňské výkony. Hlavní trenér obou výběrů také prozradil plány na zopakování mezinárodního turnaje, který se v Litoměřicích konal již loni. Více čtěte v následujícím rozhovoru.

Jak by se dala letošní letní příprava shrnout?

Účast je docela dobrá, chodíme pravidelně. Máme tři sportoviště. Využíváme tělocvičnu v Kalich Areně, tělocvičnu střední školy U Jelena a hřiště 6.ZŠ, takže vše jde podle plánu.

Panuje spokojenost nebo je něco, co byste klukům vytkl?

Určitě panuje spokojenost. Přistupují k tomu dobře a baví je to. Zapojujeme do toho hodně her, takže je to hodně takovou zábavnou formou. Pořád se učí něco nového, takže je to bez problémů.

Jak se jim dařilo v loňské sezóně?

Loni byla náročná sezóna. Pro nás byla výsledkově docela dobrá. Celkem se nám dařilo, takže máme na co navázat a na tom, co se nám dařilo, musíme stavět dál.

Pořádali jste během Vánoc zajímavý mezinárodní turnaj, plánujete něco podobného i pro letošní sezónu?

Chceme to určitě zopakovat. O Vánocích plánujeme opět zahraniční účast. Pomalu už na tom začínáme pracovat. Sice zbývá ještě půl roku, ale nějaká obrysy už turnaj má. Zájem ostatních mančaftů je například ze Sparty, ze Slavie, což nás těší. Vypadá to, že i Dynamo Minsk, které se účastnilo loni, přijede také na letošní ročník. Pracujeme ještě na jednom francouzském týmu, takže uvidíme.

Plánujete v přípravě také výjezd mimo Litoměřice nebo i během léta zůstanete v Kalich Areně?

Budeme pouze tady. Maximálně pojedeme na kolech někam po okolí, ale jinak neplánujeme nějaké soustředění mimo Litoměřice. Chceme hlavně utužit partu a celkově stmelit ten kolektiv pro další sezónu.

Jak jste spokojeni s tím novým systémem, který zde u mládeže od začátku přípravy funguje?

Myslím, že to funguje dobře. Všichni se tu tak nějak známe a myslím, že je to celé věci pouze ku prospěchu.