4. 6. 2012 | Michaela Luňáčková

Dětský den se Stadionem

V sobotu 2. června se areál litoměřického koupaliště zaplnil dětmi. V rámci Mezinárodního dne dětí tu pro ně byl připraven bohatý program, který měl dětem představit nejrůznější sportovní aktivity. Jednou ze zastávek pro ně byl i koutek HC Stadionu Litoměřice.

Malí návštěvníci, nemalá část z nich byla i děvčata, si zde mohli zapůjčit hokejku a vyzkoušet si střelbu na bránu. Někteří se s hokejkou oháněli vskutku obratně, někteří už méně (nehledě na to, že ti nejmenší se muže s maskou v bráně dokonce báli :)), všichni si ale za svůj výkon vysloužili minimálně sladkou odměnu, připraveny byly i drobné hračky.

V brance čelili záludným střelám Patrik Bursa a Vojtěch Sklíba, který v loňském ročníku odchytal svůj první celý prvoligový (a vítězný!) zápas. Jako "učitelé" byli dětem k dispozici "K&K", tedy kustodi A týmu Kuba Patrák a Kuba Hanuš.

Počasí akci přálo a zájem o vyzkoušení hokejových dovedností byl veliký, což dokazovala i neustálá fronta. Doufejme, že si co nejvíce dětí najde cestu i na stadion, aby mohly trénovat své dovednosti v kurzu bruslení.

Fotky ze dne dětí si můžete prohlédnou zde.