22. 12. 2010 | HC

Druháčci vybojovali turnajové stříbro!

V sobotu 18. 12. 2010 dopoledne se uskutečnil na ZS v Lovosicích námi připravovaný a dlouho očekávaný Vánoční turnaj 2010 v minihokeji 2. tříd. Naše pozvání přijali vedle regionálního týmu HC Děčín také dvě další pro nás velmi atraktivní mužstva s extraligových velkoklubů klubů HC Slavia Praha a Bílí Tygři Liberec. Velmi nás zajímalo, jak naše II. třída obstojí v přímé konfrontaci hokejových dovedností našich dětí z Litoměřicka proti velkoměstům, kterým jsou Praha či Liberec.

Oba zmíněné kluby totiž v porovnání s námi nebo Děčínu mají z hlediska náboru dětí úplně jinou a mnohem výhodnější pozici. My bojujeme skutečně o každé dítě, oproti tomu oni si mohou z dětí vybírat. Přes nepřívětivé povětrnostní podmínky a obavy ze sněhových přívalů všechna mužstva naštěstí dorazila a dorazila včas.

Po krátkém přivítání účastníků na slavnostním zahájení turnaje byl v hod. turnaj zahájen prvními zápasy. Náš tým nastoupil proti týmu HC Děčín a HC Slavia Praha se na druhém hřišti utkala s Bílými Tygry z Liberce. V našem utkání jsme šli velmi brzy do vedení, střelecky se nám dařilo a oba naši gólmani předváděli celou řadu velmi pěkných a důležitých zákroků. Po třech třetinách úvodního zápasu jsme velmi výrazně přehráli Děčín v poměru 20:2, což byl pro nás velmi pěkný vstup do turnaje a děti si hokej skutečně užívaly. Oproti tomu na druhém hřišti sváděli oba soupeři velmi tuhý boj a i přes výraznou optickou převahu Slavie, skončil tento zápas remízou 2:2.

Ke druhým zápasům jsme nastoupili my proti Slávii a Tygři se utkali s Děčínem. Vyrovnaný boj až do posledních minut se tentokrát odehrával u nás, a po velmi pěkném výkonu a bohužel velké spoustě promarněných šancí (především ve druhé třetině) jsme jen těsně podlehli „Pražanům“ 5:7. Vrátili nám tak porážku z přátelského utkání z před 14-ti dnů. V dalším zápase si Liberečtí vcelku v klidu poradili s Děčínem v poměru 10:2.

Dále následovala krátká přestávka s úpravou ledu, kterou využili mnozí z přítomných zahřátím se něčím teplým ve znovu otevřené hospůdce na stadionu "U MAXIMA", a poté se již odehrála poslední turnajová utkání. My jsme nastoupili proti Bílým Tygrům a Slavia proti Děčínu. Naše utkání v podstatě rozhodovalo o konečném umístění prvních třech týmů s tím, že po prohře se Slavií, jsme již bojovali „pouze“ o stříbro, zato Liberec měl šanci k celkovému vítězství v turnaji. Motivaci tedy měla před závěrečnými duely obě mužstva velmi výraznou. Ve velmi vyrovnaném utkání se dlouho držel bezbrankový stav a žádné z mužstev v první třetině nedokázalo vstřelit gól. Ten padl na začátku třetiny druhé bohužel po faulu a z následného trestného střílení do naší branky. Hráči Stadionu v dalším průběhu druhé třetiny však zabojovali a vzápětí nejen vyrovnali, ale i přidali jeden gól navíc. Do třetí třetiny jsme tedy vstupovali s tím, že zápas „musíme“ a chceme vyhrát. Kluci přes evidentní únavu z předchozích utkání bojovali o každý puk a každý metr ledu a dobře chytající Vládík Kučera i Pepča Sluka se v brance činili. Naše přemíra úsilí zabránit soupeři ve vstřelení branky i napodruhé vyústilo v potrestání našeho týmu trestným střílením, které ale náš gólman bravurně zneškodnil. V samotném závěru se nám podařilo ještě vstřelit dvě další branky, a tak jsme i v tomto utkání zaslouženě zvítězili v poměru 4:1 a získali tím nejen cenný skalp libereckých Tygrů, ale také celkově druhé místo v turnaji. Slavie si v posledním utkání hladce poradila s Děčínem v poměru 14:2 a stala se tak turnajovým vítězem.

Závěrečný ceremoniál plný předávání medailí a jiných týmových i individuálních cen se nesl stejně jako celý turnaj v duchu "Fair Play" a mužstva si vzájemně poklepem pogratulovala k získanému umístění i cenám. Stejnou mincí po celou dobu opláceli i přítomní diváci. Všechny týmy a také všichni hráči získali celou řadu cen v podobě diplomů, pohárů, puků s logem Stadionu, týmového dortu, dětských šampusů a řadu dalších a dalších drobností. Nejlepším střelcem turnaje se s 8 vstřelenými góly stal domácí hráč Lukáš Plos, nejlepším obráncem turnaje děčínský Michal Záruba, nejlepším brankářem turnaje s nejnižším počtem obdržených branek liberecký Robin Petrement a nejužitečnějším hráčem byl zvolen slávistický kapitán Šimon Rulc.

Věřím, že si to všichni užili a podle rekce z kabin všech zúčastněných týmů se turnaj skutečně líbil a možná nastartoval tradici pro další ročníky. Přípravou, zorganizováním a uskutečněním turnaje jsme sami sobě dokázali, že i my umíme takovou sportovní akci připravit a zorganizovat, dostat na ni atraktivní soupeře a v předvedené hře se s nimi minimálně rovnat. Na závěr bych touto cestou chtěl poděkovat všem klukům II. třídy HC Stadion Litoměřice za předvedené výkony, všem těm, kteří pomohli turnaj připravit, sponzorům, bez nichž by se celý turnaj uskutečnil v mnohem skromnějších podmínkách, klubu za podporu v podobě zajištění a uhrazení ledů, také několika maminkám, které nám pomohli se zajištěním a předáváním nemalého počtu cen. V neposlední řadě bych chtěl poděkovat za skutečně sportovní výkon našemu neúnavnému fanklubu maminek, tatínků a jiných příbuzných či kamarádů, kteří nám drželi palce a našim předvedeným výkonům svou hlasitou podporou z hlediště významně pomohli. Prostě děkujeme všem, kteří jakýmkoli způsobem přispěli k tomu, že se mládežnický litoměřický hokej ukázal jako dobrý organizátor této povedené sportovní akce určené především našim dětem.

Radek Plos Trenér II. třídy

VÁNOČNÍ TURNAJ v minihokeji 2. tříd

Sobota 18. prosince 2010

ZÁPIS TURNAJE

Místo konání turnaje:

Zimní stadion Lovosice

Pořadí turnaje:

1. HC Slavia Praha

2. HC Stadion Litoměřice

3. HC Bílí Tygři Liberec

4. HC Děčín

Utkání Stadionu:

Litoměřice – Děčín 20:2

(hráč utkání Stadionu: Krocker Marek)

Branky Stadionu: Lukáš Plos 6x, Krocker Marek 5x, Macel Jan 4x, Hartman Jan 2x,Novotný Vít 2x, Hozák Jan 1x

Litoměřice – Slavia 5:7

(hráč utkání Stadionu: Macel Jan)

Branky Stadionu: Macel Jan 3x, Plos Lukáš 1x, Beran Vít 1x

Litoměřice – Liberec 4:1

(hráč utkání Stadionu: Kučera Vladislav)

Branky Stadionu: Hozák Jan 2x, Krocker Marek 1x, Plos Lukáš 1x

Konečná tabulka střelců Stadionu:

Plos Lukáš 8

Macel Jan 7

Krocker Marek 6

Hozák Jan 3

Novotný Vít 2

Hartman Jan 2

Beran Vít 1

Byly vyhlášeny 4 individuální ceny oceněné malou soškou a diplomem:

„Nejlepší střelec turnaje“

Lukáš Plos (HC Stadion Litoměřice)

„Nejlepší brankář turnaje“

Robin Petrement (HC Bílí Tygři Liberec)

„Nejlepší obránce turnaje“

Michal Záruba (HC Děčín)

„Nejužitečnější hráč turnaje“

Šimon Rulc (HC Slavia Praha)

Informace a kontaktní osoby:

Radek PLOS, Trenér II. třídy

HC Stadion Litoměřice

tel.: 736 506 150

Radek Sluka, Trenér brankářů II. a III. třídy

HC Stadion Litoměřice

tel.: +420 774 944 532

Otakar BERAN, Vedoucí mužstva

HC Stadion Litoměřice

tel.: 724 287 980

e-mail: hclitomerice@seznam.cz