21. 10. 2009 | Jan Luňáček

Mládežnické týmy začínají sbírat body

S druhou ligou mužů se již také rozběhly mládežnické soutěže na všech stupních, počínaje juniory a konče pátou třídou. Do všech těchto kategorií zasahují svým děním také celky HC Stadionu Litoměřice. Po rozpačitém začátku se začíná projevovat rozehranost celků a výsledky začínají být viditelně lepší.

Toto kolo mistrovských zápasů bylo pro mládežnické celky plusové. Při součtu plus bodů a odečtu mínus bodů je zisk aktivní na + 1 bodu. Tři celky zvítězily, a to 6.třída nad Ústím nad Labem 6:4, 7.třída také nad Ústím nad Labem 7:1 a junioři nad Černošicemi 5:2. 5.třída remizovala s Ústím nad Labem 5:5. Prohráli celky 8. třídy s Ústím nad Labem 0:14 , mladší dorost s Berounem 3:7 a starší dorost s Kobrou Praha 3:5.

Nejlépe si v tabulce stojí junioři, kteří jsou i přes nestejný počet zápasů, mají o tři méně než první, na 4. místě tabulky. Na 7.místě v tabulkách jsou starší dorost a 6.třída. Na 8. místě je 7.třída a na 9. místech jsou mladší dorost, 8.třída a 5.třída.

Střelecky se v tomto kole dařilo hráči 6.třídy Domskému a hráči 7.třídy Zemanovi, kteří nastříleli svým soupeřům po třech brankách. Velký obrat v zápase se podařil hráčům 7. třídy, kteří deklasovali svého soupeře z Ústí nad Labem v poslední třetině čtyřmi brankami. Tvrdé utkání sehráli mladší dorostenci, kde padlo celkem 24 dvouminutových trestů v poměru 10:14 pro hosty z Berouna. Zajímavé utkání bylo také střetnutí 6.třídy s Ústím nad Labem, kde rozhodčí vyloučili celkem devět hráčů Litoměřic a pouze jednoho hráče soupeře. Přesto šesťáci uhráli dva body. Přejme našim mladým hokejistům bodovou žeň v dalších zápasech.