6. 4. 2009 | Jan Luňáček

Všem sezona ještě neskončila, mládež hraje turnaje

Přestože většina litoměřických hokejistů již vyprala a uložila k letnímu spánku svou hokejovou výstroj, někteří ještě tvrdě bojují na ledové ploše. Stadion Litoměřice ve spolupráci s HC Lovosice uspořádal dne 4. dubna hokejový turnaj "O pohár Českého středohoří" pro ročník narození 1996/97. Turnaj se konal na zimním stadionu v Lovosicích.

Turnaje se na sklonku letošní sezony zúčastnily tyto týmy : HC Stadion Litoměřice, HC PZ Kladno, HC Kobra Praha, HC Děčín, HC Vlci Jablonec nad Nisou a HC Rakovník. Těchto šest týmů bylo nalosováno do dvou skupin, kdy vítězové skupiny hráli o celkové prvenství. Druhé týmy ve skupině se utkaly o celkové 3. místo a týmy na třetích místech ve skupině bojovaly o místo páté. Turnaj začal prvním zápasem v 9:00 a vyvrcholení akce - slavností předávání cen - bylo naplánováno na 18:30.

Výsledky ve skupinách:

HC Stadion Litoměřice - HC Rakovník 5:1

HC Stadion Litoměřice - HC PZ Kladno 1:2

Domácí tým utrpěl těsnou prohru, kdy po první třetině prohrával již 2:0 a do konce utkání marně doháněl ztrátu. Tato prohra Litoměřické odsunula na druhé místo, protože poslední utkání ve skupině mezi PZ Kladno a HC Rakovník skončilo poměrem 3:0 pro Kladno.

Pořadí ve skupině bylo následující: 1. HC PZ Kladno, 2. HC Stadion Litoměřice, 3. HC Rakovník

Skupina B:

HC Děčín - HC Vlci Jablonec nad Nisou 3:2 po samostatných nájezdech

HC Děčín - HC Kobra Praha 4:0

V tomto utkání obdržel hráč Kobry trest do konce utkání za faul na hlavu soupeře. Podle propozic turnaje byl tento hráč vyloučen z dalších bojů. Další zápas mezi HC Vlci Jablonec nad Nisou a HC Kobra Praha byl kontumován ve prospěch jabloneckých hokejistů, protože za Kobru nastoupil potrestaný hráč. Po oprávněném protestu Jablonec zvítězil 5:0 kontumačně.

Pořadí ve skupině: 1. HC Děčín, 2. HC Vlci Jablonec nad Nisou, 3. HC Kobra Praha.

O páté místo v turnaji se utkaly týmy HC Kobra Praha versus HC Rakovník s výsledkem 6:2 pro Kobru. O třetí místo bojovali domácí hráči Litoměřic proti Vlkům z Jablonce nad Nisou s výsledkem 5:2 pro Litoměřice.

O pocty nejvyšší se utkali borci z Děčína proti mladým hokejistům Kladna. Po samostatných nájezdech vyhrál tým z Děčína.

Konečně pořadí:

1. HC Děčín

2. HC PZ Kladno

3. HC Stadion Litoměřice

4. HC Vlci Jablonec nad Nisou

5. HC Kobra Praha

6. HC Rakovník

Nejlepším útočníkem byl vyhlášen hráč Švik z týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou, nejlepším obráncem byl vyhlášen Petr Michajličenko z Děčína. Nejlepším brankářem turnaje byl Roman Novák z Kladna a nejlepším střelcem byl za pět branek vyhlášen domácí borec Vojtěch Kulda.

Máme za sebou další ročník tohoto tradičního turnaje, který se podle vyjádření vedoucích a trenérů vydařil. Můžeme se jen těšit na další ročníky.

Zdroj informací o turnaji - Miroslav Hašek