13. 9. 2010 | Luboš Hodys

1. liga začíná naostro na ledě Chrudimi

Právě začínáme a doufejme, že nám bude fajn. Po sérii zahřívacích kol má před sebou HC Stadion Litoměřice ostrý start 1. ligy. HC Chrudim jako první tým prověří na svém ledě kvality a připravenost litoměřických hráčů. Premiéra Stadionu na prvoligových stadionech začíná ve středu 15. září od 18:00.

Chrudim, na rozdíl od Litoměřic, má za sebou již dvě sezóny v 1. lize. Loňská sezóna nezačala pro chrudimské hráče zrovna šťastně a tým se potýkal s kolísavými výsledky a propadem v tabulce. Na sklonku sezóny se mužstvo zvedlo a suverénně vyhrálo skupinu o udržení. Ovšem v přípravě na letošní sezónu má chrudimský tým velmi dobré výsledky a prohrál pouze dvě z devíti utkání.

Stadion loňskou sezónou úspěšně ukončil putování 2. ligou a slavil postup do vyšší ligy. V přípravě hráči Stadionu začali velmi dobře a ukázali, že týmům 1. ligy přichází do nové sezóny nebezpečná konkurence. Bohužel poslední tři zápasy Stadion vítězství neslavil a má tedy o něco horší bilanci než Chrudim, která všechna domácí utkání v přípravě dovedla k vítěznému konci. To by ovšem hráčům Litoměřic mohlo pomoci, protože přeci jen "těžce na cvičišti, lehce na bojišti" a chrudimští hráči by mohli k zápasu nastoupit s nezdravou dávkou sebejistoty.

Dodejme jen, že i když se týmy spolu utkají poprvé, tak sázkové kanceláře více věří chrudimským hokejistům. Zápas začíná v chrudimské aréně 15. 9. od 18.00 hod., nebo ho můžete sledovat v přímém přenosu na www.onlajny.cz.