30. 3. 2023 | Martina Kramerová

Asistent trenéra Radim Skuhrovec: Celkem povedená sezona. Jen s trochu hořkým koncem

Do klubu přišel až v průběhu sezony a stal se asistentem hlavního trenéra Miroslava Přerosta. I Radim Skuhrovec se tak významnou měrou podílel na pátém místě v základní části. Po konci sezony se rozpovídal o tom, proč to Stadionu nevyšlo ve čtvrtfinále, jak se mu práce v Litoměřicích zalíbila nebo kdo podle něj vyhraje Chance ligu.

Stadionu po neúspěšném čtvrtfinále skončila letošní sezona. Jak byste celý soutěžní ročník zhodnotil?

Z mého pohledu bych ho hodnotil za celkem vydařený. Bohužel s trochu hořkou příchutí kvůli brzkému konci a vyřazení z play-off.

Kališníci se stejně jako v minulých letech neprokousali přes první kolo play-off. Co bylo s odstupem času v sérii s Prostějovem klíčové?

Těžko hodnotit, snad možná ten aspekt, že se nám nepodařilo zvítězit v prvním utkání na ledě soupeře, byt´ jsme sahali po vítězství. Ale nedopadlo to.

V čem podle vás byli Jestřábi lepší? Čím postup urvali?

Věděli jsme, že nás čeká velmi kvalitní soupeř. A bohužel to během celé série ukázal. Předváděl rychlý a bruslařsky náročný hokej plný osobních soubojů. V neposlední řadě více proměňoval šance.

Nemohl být jedním z faktorů i fakt, že tým nebyl na konci základní části v takové formě, jakou měl v předchozím průběhu sezony?

Neřekl bych. Jen nám trochu odešlo zakončení. Dříve jsme proměňovali daleko víc šancí, což se nám během play-off nedařilo.

Stejně tak se nedařily ani přesilovky. Dá se říct, že i v tomhle týmu došel dech?

V přesilových hrách jsme během celé sezony patřili k nejlepším v celé soutěži, ale bohužel v ten nejnevhodnější okamžik se nám v nich přestalo dařit. Ztratili jme tlak do brány soupeře a bez toho nejde být úspěšný. A hlavně v play-off už každý hraje na hranici svých možností.

Mohlo vám uškodit i to, že jste začínali na ledě soupeře? Venku se vám sice letos dařilo, ale jak se říká, play-off je úplně jiná soutěž.

Myslím, že tohle nám určitě neuškodilo. I v poslední době jsme hráli lépe venku než doma. Bohužel pro naše fanoušky, kteří naše domácí utkání navštěvovali opravdu hojně a vytvářeli parádní kulisu.

V týmu neustále rotovala spousta hráčů. Do toho přišla zranění a řada nemocí. Jak náročné to pro vás pro trenéry bylo?

Někdy nás bylo na tréninku i deset až dvanáct, ale vždy jsme se s Mírou Přerostem snažili tým co nejlépe připravit na utkání, což se za mě podařilo, neboť jsme po základní části i s tak mladým mužstvem skončili na 5. místě.

Jak vnímáte svoje působení v klubu? Přece jen jste přišel až v průběhu sezony.

Přišel jsem v průběhu, kdy jsem byl osloven ke spolupráci po odchodu Dana Tvrzníka na Slavii. A jsem velmi rád, že jsem mohl v takové organizaci pracovat. Ta práce mě od začátku pohltila. Pracovat po boku tak zkušeného trenéra, jakým je Míra Přerost, a s mladými hráči bylo skvělé. Jsem v Litoměřicích rád a baví mě to, co víc si přát.

Kdo podle vás vyhraje celou Chance ligu. A jaké má vítěz naděje v baráži proti Kladnu?

Vyhraje ten, kdo opravdu po celou dobu play-off neustoupí od nastavené hry plné sebeobětování na hranici možností. Rozhodnout mohou také jiné aspekty, jako jsou třeba zranění. Komu se budou vyhýbat, může uspět. Šance uspět proti Kladnu je. Vždyť se může stát, že na něj narazí mužstvo plné euforie z vítězného tažení soutěží a Kladno poněkud delší dobu absentuje v zápasovém rytmu.

Jak budete trávit posezonní volno? Čeká vás jen práce, nebo i nějaký odpočinek?

Na volno ani nepomýšlím. Čeká mě totiž okamžitý nástup k výběru ČR U18. Začínáme přípravnými kempy, které vyvrcholí mistrovstvím světa této kategorie.