13. 3. 2023 | Kateřina Kubatková

Fanoušci si zaslouží uznání, celou sezonu nás hnali dopředu, děkuje Přemysl Svoboda

Litoměřice v neděli nastoupily na domácím ledě ke třetímu čtvrtfinálovému utkání, ve kterém hrály o všechno. Jelikož v předešlých zápasech dvakrát Prostějovu podlehly, k oddálení konce sezony by vedla pouze výhra. Na ledě se o ni pokoušel i útočník Přemysl Svoboda, jenž byl přesvědčený, že pro úspěch udělali se spoluhráči maximum. „​Myslím si, že jsme tam prostě nechali všechno," komentovala neúspěch kališnická sedmapadesátka.

Stadion po dvou prohrách v Prostějově nastoupil do nedělního duelu ve vyprodané Kalich Areně s jasným cílem - vyhrát a oddálit konec sezony. To se mu ale bohužel nepodařilo.Nemůžu říct, že by někdo z nás nebojoval. Myslím si, že jsme tam prostě nechali všechno," komentoval nezdar Přemysl Svoboda.

Litoměřice se sice zásluhou Válkova přesilovkového gólu dostaly do vedení, to ale neudržely. Na konci první třetiny jsme si nechali dát vyrovnávací branku, potom jsme úplně zbytečně šli do oslabení a soupeř výhodu proměnil. To byl ten zlom, kdy už se zápas otáčel jen těžko," mrzelo litoměřického forvarda.

Ačkoliv kališníci v základní části patřili k nejofenzivnějším týmům celé ligy, v play-off je koncovka potrápila. V play-off se obecně hraje trochu jinak a dává se větší důraz na obranu. Oni nás k ničemu moc nepouštěli, těžko jsme se dostávali přes střední pásmo a z toho plynul malý počet střel. Druhý důvod je ten, že jsme před brankou mohli střílet a radši jsme vymýšleli nahrávky. Pak nám puk odskočí a nic z toho není," hledala možné příčiny neúspěchu modrooranžová sedmapadesátka.

Severočeši skončili stejně jako v loňské sezoně ve čtvrtfinále, kde znovu narazili na Jestřáby. Svoboda sice v minulém ročníku do vyřazovacích bojů nezasáhl, své spoluhráče ale bedlivě sledoval a mohl tak obě sezony porovnat. „Letos jsme měli v kabině skvělou partu a mrzí nás, že to nevyšlo. Klukům ale patří velký dík," prohlásil směrem ke spoluhráčům mladý útočník. Dále bychom chtěli poděkovat fanouškům, bylo krásné hrát před narvanou Kalich Arenou a mrzí nás, že jsme se jim nedokázali odvděčit výhrou. Skvěle nás celou sezonu hnali dopředu a za to si zaslouží uznání," pokračoval v chvále.

Asistent trenéra Radim Skuhrovec v pozápasovém rozhovoru zmínil, že s odstupem času bude sezonu nejspíš hodnotit jako úspěšnou. A stejně mluvil i Svoboda. „Momentálně jsem hodně nespokojený. Je fajn, že jsme ve vyhnuli předkolu a postoupili přímo do čtvrtfinále, to jsme si ale prohráli sami. S odstupem času to možná budu hodnotit jinak, ale teď jsem zklamaný," dodal na závěr dvaadvacetiletý forvard.