27. 1. 2023 | Martina Kramerová

Stadion vyráží na venkovní led. Vyrovná s Kolínem letošní bilanci?

Litoměřičtí hokejisté po jednozápasové zastávce na domácí půdě vyrážejí znovu na venkovní led, kde tentokrát vyzvou Kolín. S kozly se kališníci letos střetli už třikrát a mají s nimi negativní bilanci - dvakrát padli a jednou zvítězili. Dokážou tentokrát triumfovat?


Porovnání týmů

11. místo (56 bodů)
Postavení v tabulce
4. místo (69 bodů)
111:114
Skóre
130:113
Zdeněk Král (8+28)
Nejproduktivnější hráč
Lukáš Válek (15+20)
Kryštof Ouřada (12 gólů)
Nejlepší střelec
Filip Kuťák (17 gólů)
Zdeněk Čáp (2+17)
Nejproduktivnější obránce
Jan Holý (7+18)
Jakub Soukup (91,24 %)
Tomáš Sajdl /89,88 %)
Úspěšnost brankářů
Tomáš Král (91,80 %)
Šimon Sklíba (88,57 %)
Prostějov - Kolín 3:1
Poslední utkání
Litoměřice - Pardubice B 5:6sn

Dvě porážky a jedna výhra. Takovou bilanci mají kališníci s Kolínem v letošní sezoně Chance ligy. Na konci září kozlové vyloupili Kalich Arenu, když po jedenáctigólové přestřelce zvítězili 6:5 v prodloužení. Poté se radovali i na domácí půdě, kde v závěru října triumfovali 2:1. Naposledy slavili výhru Litoměřičtí, kteří Středočechy v polovině prosince přetlačili o jedinou branku (2:1).

Na poslední výhru chtějí svěřenci trenéra Přerosta navázat, a navíc si i vylepšit reputaci z uplynulého kola, kdy doma padli 5:6 po nájezdech s Pardubicemi B. "Určitě do toho musíme nastoupit jako ve druhé a třetí třetině proti Pardubicím. Když tam budeme hrát od začátku a žrát led, tak máme šanci vyhrát," uvedl brankář Šimon Sklíba, jak podle něj musí tým do utkání naskočit.

Ani Kolínští se ale na vzájemný duel nenaladili výhrou. Ve středu nestačili na Prostějov a kousali druhou porážku v řadě. Momentálně okupují 11. příčku a snaží se proklouznout alespoň do předkola play-off. Od poloviny prosince však už nemohou spoléhat na služby svého nejlepšího střelce Jana Veselého, ten totiž odešel výměnou za Martina Nováka do Prostějova.

Nejúspěšnějším snajprem kozlů je tak v současnosti dvanáctigólový Kryštof Ouřada. Nejproduktivnějším hokejistou Středočechů je ale Zdeněk Král, který už zapsal 36 bodů (8+28) a v kanadském bodování celé ligy okupuje šestou příčku. To litoměřickým statistikám vévodí Lukáš Válek, jenž má jen o bod méně než Král.

Stadion má ale v kádru jednoho z nejlepších snajprů soutěže - sedmnáctigólového Filipa Kuťáka. Oba kališníci však momentálně figurují na marodce a bude důležité, zda sobotní utkání stihnou. Výbornou formou oplývají i Přemysl Svoboda nebo Ondřej Procházka, kteří rovněž pravidelně bodují.

Tým se naopak musí obejít bez Jaroslava Kracíka, jenž si poranil rameno a po operaci ho čeká několikatýdenní pauza. Jak si kališníci povedou? Zápas můžete sledovat na Hokejka TV nebo na onlajny.com už v sobotu od 17:00.