24. 1. 2023 | Martina Kramerová

Opět doma. Kališníci na domácím ledě počtvrté vyzvou Pardubice B

Kališníci vyjedou po týdnu a půl znovu na domácí led Kalich Areny, kde ve středu v podvečer přivítají pardubický B tým, se kterým prozatím mají pozitivní bilanci dvou výher a jedné porážky. Uspěje Stadion proti předposlednímu celku Chance ligy i napotřetí?

Porovnání týmů

4. místo (68 bodů)
Postavení v tabulce
13. místo (41 bodů)
125:107
Skóre
99:121
Lukáš Válek (15+20)
Nejproduktivnější hráč
Ondřej Matýs (12+10)
Filip Kuťák (17 gólů)
Nejlepší střelec
Ondřej Matýs (12 gólů)
Jan Holý (7+16)
Nejproduktivnější obránce
Jan Zdráhal (6+14)

Tomáš Král (92,12 %)

Šimon Sklíba (81,08 %)
Úspěšnost brankářů

Milan Klouček (92,14 %)

Vojtěch Nečas (87,69 %)
Frýdek-Místek – Litoměřice 3:1
Poslední utkání
Pardubice B – Sokolov 2:4

Stadion se po dvouzápasovém tripu na druhém konci republiky opět představí před domácími fanoušky, kde naposledy porazil Třebíč, kterou přetlačil těsně 2:1. Dobře se kališníkům dařilo i na startu tripu, když díky dvěma trefám Přemysla Svobody porazili silný Přerov 2:1. Poté ale tým zasáhla zranění a nemoci a Litoměřičtí se kvůli početné marodce museli obejít bez šesti hráčů obvyklé sestavy. V oslabeném složení tak podlehli Frýdku-Místku 1:3.

V domácím prostředí Kalich Areny však hodlají znovu najet na vítěznou vlnu. Mají k tomu ideální předpoklady, pod Radobýl totiž přijedou předposlední Pardubice B. Ty se dlouhou dobu krčily na samém dně Chance ligy, poté ale zapsaly tři vítězství v řadě proti Zlínu, Jihlavě a Šumperku, a i díky prohrám Draků se vyhouply o příčku výš.

I tak jim ale hrozí sestup, a proto se snaží sbírat body. Sérii triumfů jim však naposledy překazil Sokolov, jenž je porazil 4:2. Teď hodlají Východočeši na úspěšnou sérii navázat, na Stadion ale moc neumí.

Oba celky se v této sezoně střetly už třikrát a dvakrát se radovali Litoměřičtí. V prvním měření sil na konci září zvítězili 5:2, na konci října pak Dynamu uštědřili debakl 5:0. Zkraje prosince však kališníci klopýtli, když pod Kunětickou horou padli 1:4.

Z pohledu statistik jsou na tom však o hodně lépe. Kromě lepšího umístění v tabulce vsítili svěřenci trenéra Přerosta o 26 branek víc než Dynamo a v celé soutěži jsou tak druhým nejofenzivnějším týmem. Lepší čísla mají i v množství inkasovaných gólů.

Kališníci mohou těžit i z přesilovek, při kterých konstantně slaví úspěchy a v lize jsou s procentuální úspěšností využitých početních výhod na druhém místě. V obětavosti se se 473 zblokovanými střelami vyhřívají dokonce na první příčce. Ani Pardubičtí ale v této statistice nezaostávají a okupují s 389 zblokovanými pokusy soupeře třetí místo.

V čem jsou naopak Východočeši lepší, jsou ubráněná oslabení. Komu se bude lépe dařit tentokrát? Zápas začíná ve středečních 17:30 a živě ho lze sledovat na Hokejka TV nebo v textovém přenosu na onlajny.com.

.