21. 1. 2023 | Kateřina Kubatková

Druhé utkání v řadě! Zvítězí kališníci nad Frýdkem potřetí v sezoně?

Den po vítězství nad Přerovem kališníci zamíří na východní Moravu, kde nastoupí na ledě Frýdku-Místku. Rysi v sobotním zápase těsně porazili na domácím ledě Prostějov, kališníci v ten samý čas o gól porazili Zubry. Litoměřice se s Frýdkem utkaly v letošní sezoně dvakrát a pokaždé se radovali právě svěřenci trenéra Přerosta. Dokážou Severočeši uspět i potřetí?

Porovnání týmů

8. místo (56 bodů)
Postavení v tabulce
4. místo (68 bodů)
100:98
Skóre
124:104
Oskar Haas (13+13)
Nejproduktivnější hráč
Lukáš Válek (15+19)
Oskar Haas,
Alan Lyszczarczyk
(oba 13 gólů)
Nejlepší střelec
Filip Kuťák (17 gólů)
Jakub Teper (4+16)
Nejproduktivnější obránce
Jan Holý (7+16)

Vojtěch Mokry (93,89 %)

Patrik Švančara (93,21 %)
Úspěšnost brankářů

Tomáš Král (92,31 %)

Šimon Sklíba (81,08 %)
Frýdek-Místek - Prostějov 3:2
Poslední utkání
Přerov - Litoměřice 1:2

Oba celky čeká v neděli druhé utkání ve dvou dnech. Rysi v sobotu těsně přetlačili Prostějov, kališníci vyhráli na ledě Přerova a upevnili si čtvrtou pozici v tabulce. Frýdek je v porovnání s ostatními osmý, stejný počet bodů má ještě Kolín a pražská Slavia.

Slezané v posledních pěti utkáních třikrát zvítězili, nestačili na Zlín a pardubický B tým. Litoměřicím se v poslední době daří. Od konce minulého roku prohráli pouze jednou, a to se Sokolovem. V posledních dvou zápasech vyhráli shodně 2:1.

Rysi vyšlou na branku soupeře vůbec nejméně střel na zápas z celé Chance ligy, zatímco kališníci se v této statistice drží v popředí. Čím se Frýdek ale může pyšnit jsou oba gólmani. Vojtěch Mokry je s téměř 94% úspěšností nejlepším brankářem druhé nejvyšší soutěže. Na záda mu s úspěšností 93,21 % dýchá Patrik Švančara.

Nejvíc času na ledě stráví mezi rysy Jakub Teper, jenž má 10. nejvyšší průměrný čas ze všech hráčů. Z kališníků bývá v utkání nejdéle obránce Jan Holý, jenž na ledě v průměru stráví necelých 22 minut. V čele tabulky ve zblokovaných střelách je s náskokem 12 bloků litoměřický kapitán Jan Výtisk, ale Frýdečtí v tomto porovnání mají také zastoupení. Jakub Teper je s čtyřiačtyřiceti zákroky na bronzové příčce, o pozici níž je obránce Vojtěch Zeleňák.

Podaří se kališníkům proti celku z východní Moravy potřetí v sezoně urvat tři body? Zápas ve Frýdku-Místku začne v neděli v 16 hodin. Živý přenos bude možné sledovat na Hokejka TV, textový na webu Onlajny.com.