5. 12. 2022 | Kateřina Kubatková

Obránce Holý o Přerovu: Vyhráli jsme díky bojovnosti, ale musíme zapracovat na koncovce

Kališníci za sebou mají náročný víkend, v sobotu odehráli utkání proti Frýdku-Místku, které dospělo až do prodloužení, v neděli nastoupili proti Přerovu, nad nímž také zvítězili. „Unavení jsme nebyli, navíc soupeř na tom byl úplně stejně jako my,“ komentovala dvouzápasový víkend litoměřická sedmašedesátka.

Litoměřice absolvovaly dva zápasy ve dvou dnech, a tak by se mohlo zdát, že na sobě hráči v neděli pociťovali větší únavu. „Unavení jsme nebyli, možná lehce na konci, ale soupeř na tom byl úplně stejně jako my, v sobotu taky hrál. Rozhodně se na to nemůžeme vymlouvat,“ komentoval Holý fyzické síly týmu a zároveň dodal, že zápas kališníci vyhráli díky bojovnosti. „Díky naší bojovnosti jsme vyhráli, určitě jsme předvedli lepší výkon než v sobotu. Po tom smolném gólu, kdy Přerov hrál bez brankáře, jsme bojovali až do konce a šli si za vítězstvím,“ řekl k zisku tří bodů sedmadvacetiletý bek.

Stejně jako v sobotním duelu byl stav nedělního klání dlouho vyrovnaný. Na první branku si fanoušci v Kalich Areně museli počkat až do 31. minuty. „V poslední době máme problém s proměňováním šancí, i já jsem jich hodně měl a góly nedávám, musíme na tom zapracovat a jít víc do brány,“ hledal příčinu nízkého skóre asistent kapitána Stadionu, jenž přiznal, že i gólmani obou soupeřů předvedli výborné výkony.

Mezi tři tyčky se na straně Zubrů postavil Daniel Král, který ještě donedávna kryl záda Tomáši Královi. Jan Holý si ale nemyslel, že by znalost litoměřických hráčů byla pro přerovského gólmana výhodou. „Nemyslím si, že by měl nějakou výhodu. Občas jsme si něco řekli, po gólu jsem na něj zařval, abych ho trochu rozhodil, ale jinak jsme se každý soustředili na svou hru.“

Nejproduktivnější obránce litoměřického celku si ale proti Přerovu za asistenci na Válkově gólu přece jen bod připsal. „Za mé dosavadní výkony jsem rád. Vždycky může být lépe, ale dokud se daří týmu, tak jsem spokojený,“ ohodnotil svoji bilanci nejproduktivnější obránce Litoměřic. Druhý gól navíc svěřenci trenéra Přerosta vstřelili v jedné z přesilových her, ve kterých proti Frýdku uspět nedokázali. „Málo se v přesilovkách tlačíme do střelby, tak doufám, že jsme to prolomili a začne nám to tam zase padat,“ věřil ve zlepšení zkušený bek.