4. 12. 2022 | Martina Kramerová

Bek Šedivý po výhře: První gól? Doufám, že nebyl poslední. Přerov? Musíme zlepšit obětavost, přiznal

Za Stadion už naskočil do více než desítky utkání, až v tom s pořadovým číslem třináct se dočkal a vstřelil svou premiérovou branku v kališnickém dresu. A nebyla ledajaká. Obránce Jakub Šedivý díky ní zajistil Litoměřicím výhru v prodloužení a výrazně přispěl k zisku dvou bodů. Z důležité trefy měl talentovaný zadák velkou radost a zadoufal, že přibydou i další.

Kališníci v sobotním domácím duelu přetlačili Frýdek a zvítězili 2:1 v prodloužení, hlavním hrdinou se stal Jakub Šedivý, který v čase 61:26 vstřelil vítěznou branku a rozhodl o triumfu.Teprve devatenáctiletý zadák odehrál za Litoměřice už třináctý duel a z první trefy pod Radobýlem byl hodně nadšený. „Mám z toho velkou radost a jsem rád, že jsem přispěl týmu k výhře. Doufám, že to nebyl můj poslední gól,“ uvedl.

Zároveň přiznal, že týmu bitva proti rysům nevyšla úplně podle představ. „Myslím, že v první třetině jsme byli lepší a nepustili je vůbec k ničemu. Bohužel jsme z toho nevytěžili víc gólů. Od poloviny druhé třetiny ale začal soupeř víc napadat a víc bruslit. My hráli pořád stejně, ale začalo to být vyrovnanější. Až do konce jsme vedli jen o gól a v posledních minutách dostali vyrovnávací branku. Naštěstí jsme to zvládli v prodloužení,“ popsal vývoj utkání Šedivý.

Prozradil i to, co si po inkasované brance říkali se spoluhráči na střídačce. „Řekli jsme si, že je to škoda, ale že musím jít dál, přejít to a soustředit se na prodloužení.“

To se kališníkům povedlo a zapsali další triumf. Teď už ale myslí na další duel proti Přerovu. V něm musí podle mladého zadáka některé věci vyladit. „Měli bychom zlepšit obětavost a víc dohrávat souboje. To nám trošku chybělo a sráželo to náš výkon,“ pověděl.

„My sice měli velké šance, ale oni hráli obětavě. Kdyby to bylo po první třetině čtyř pět nula, tak nikdo neřekl ani slovo, ale nenapadalo nám to tam a v průběhu zápasu jsme na to doplatili,“ doplnil.

Kališníci navíc musí i dobře zregenerovat. Duel se Zubry je čeká necelých 24 hodin po konci bitvy s rysy. „Každý si udělá, co potřebuje. Vyšlapeme se na kole, protáhneme se a zítra musíme hrát trochu líp. Bude to těžké, ale doufám, že to zvládneme,“ uzavřel talentovaný bek.