26. 11. 2022 | Kateřina Kubatková

Trenér dorostu Pavel Zuziak: Hlavním cílem je postoupit dál

Litoměřický dorost postoupil ze druhého místa tabulky do nadstavbové části, ve které už absolvoval první zápas s plzeňskými Vlky. Trenér Pavel Zuziak chválil své svěřence hlavně za celkový přístup k utkáním i k tréninku. „Týmu v tomto směru nemám co vytknout. Kluci se vždy dobře připravili," nešetřil chválou hlavní kouč dorostenců.

Litoměřický dorost skončil po základní části na druhém místě, jak byste první část sezony zhodnotil?

Myslím si, že se nám povedla. Kromě zápasů s Neratovicemi, kde jsme de facto hráli pokaždé proti A týmu a nějaké body ztratili. Tato utkání nás asi stála to první místo, které by bylo samozřejmě lepší, ale my jsme chtěli postoupit do nadstavby, což se nám podařilo.

V tabulce jste byli o bod za Letňany a o bod před Neratovicemi. Co rozhodlo o druhém místě?

Letňany jsme dvakrát porazili. Dá se říct, že s Neratovicemi jsme si body rozdělili, oba jsme vyhráli na nájezdy a oba prohráli. Středočeši dvakrát s Letci prohráli a ztratili body tam. Myslím si, že Neratovice nám body spíš sebraly, vždycky hrály s A týmem. Věřím, že proti béčku bychom byli úspěšnější.

Za co byste chtěl hráče pochválit?

Určitě za jejich přístup, ať už k tréninku, nebo k samotným zápasům. Jen dva souboje jsme prohráli v základní hrací době a jeden na nájezdy. Týmu v tomto směru nemám co vytknout. Kluci se vždy dobře připravili. V průběhu zápasu je to samozřejmě někdy horší, ale většinou se výkony zlepšovaly a mí svěřenci zápas dohráli tak, jak jsme si představovali, a nakonec jsme vyhráli. Jejich přístup byl ukázkový a za to je chválím.

I přesto, že se vám základní část povedla, je něco, co byste chtěli zlepšit?

Zápas proti Vlkům nám ukázal, že tato soutěž bude o něčem jiném. Každopádně bych řekl, že dvě třetiny jsme odehráli pod naše možnosti. Samozřejmě soupeř byl kvalitní, ale myslím si, že jsme mu to značně ulehčili, tomu odpovídal stav 0:4 po dvou třetinách. Nastoupili jsme se sebeuspokojením, že jsme postoupili, že se asi nemůže nic stát a stalo se. Prohráli jsme, musíme se z toho poučit a do dalšího utkání nastoupit koncentrovaní.

Jaké jsou vaše cíle do nadstavbové části?

Chceme postoupit. Samozřejmě to bude těžké, ale každopádně je těch zápasů ještě dost. V prvním utkání jsme se ponaučili, že proti takovým soupeřům se nevyplácí nastoupit lehkovážně.

Budete v nadstavbě v taktice něco měnit, nebo si ponecháte systém hry ze základní části?

Určitě půjdeme do nadstavby se stejnou taktikou a systémem hry. Myslím si, že to funguje, proti Plzni to nešlo, ale když budou kluci dělat to, co děláme v tréninku a budou plnit to, co po nich chceme, tak si myslím, že se v téhle skupině dá hrát a vyhrát úplně s každým.

V nadstavbové skupině č. 11 ještě narazíte na Beroun, Most a Louny. Jak těžcí soupeři to jsou?

Myslím, že v této skupině je každý soupeř těžký. S Mostem jsme hráli v přípravě, prohráli jsme 3:4 a 0:4, takže to určitě není lehký soupeř. S Louny jsme dvakrát vyhráli o jediný gól. Tady už není žádný lehký soupeř, že bychom si mohli dovolit na nějaký zápas být i trochu nepřipravení, nebo že bychom ho podcenili. To už se tady nestane.