30. 9. 2022 | Kateřina Kubatková

Litoměřice čeká souboj s Duklou. Zaskočí kališníci celek z Vysočiny?

Po prohře v Šumperku čeká Stadion další domácí zápas. V sobotu pod Radobýl přijede Jihlava, která v posledních čtyřech zápasech bodovala a jede na vítězné vlně. To kališníci mají opačný problém. Domácí duely se jim zatím nedaří a v utkání pátého kola na Draky také nestačili. Podaří se Litoměřicím překonat neúspěchy na domácím ledě a poprvé v letošní sezoně v Kalich Areně vyhrát?

Porovnání týmů

7. místo (7 bodů)
Postavení v tabulce
5. místo (11 bodů)
21:24
Skóre
14:12
Přemysl Svoboda (3+6)
Nejproduktivnější hráč
Otakar Šik (3+2)
Přemysl Svoboda, Lukáš Válek,
Josef Slavíček, Tomáš Guman
(všichni 3 góly)
Nejlepší střelec
Otakar Šik (3 góly)
Jan Holý (2+5)
Nejproduktivnější obránce
Daniel Kowalczyk (0+3)

Tomáš Král (87,16 %)

Daniel Král (88,00 %)
Úspěšnost brankářů

Adam Beran (93,18 %)

Jakub Neužil (95,83 %)
Šumperk – Litoměřice 4:1
Poslední utkání
Jihlava - Vsetín 2:1

Kališníkům se v posledních zápasech nedaří. V domácím prostředí letos ještě nevyhráli a v posledním venkovním utkání prohráli na ledě Šumperka 1:4. Nejproduktivnějším hráčem celku z královského města je nyní Přemysl Svoboda, jenž za nejproduktivnějším hráčem celé Chance ligy Zdeňkem Králem zaostává o jediný kanadský bod.

V obraně se kališníci mohou spolehnout na Patrika Marcela, který zatím zblokoval 18 střel soupeřů, což je nejvíce ze všech hráčů ve druhé nejvyšší hokejové soutěži.

Dukla se momentálně v tabulce nachází s jedenácti body na pátém místě v tabulce. Od čtvrté pozice ji dělí pouze horší skóre a na třetí Přerov ztrácí jeden bod.

V základní hrací době prohrála zatím jen jednou, když ve druhém kole nestačila na Frýdek-Místek. V utkáních s Porubou a se Zlínem padla po samostatných nájezdech.

V 6. kole se střetla s lídrem tabulky Vsetínem. Už od 5. minuty vedla zásluhou Petra Beránka a ačkoliv Vsetín v prostřední části vyrovnal, Patrik Miškář přiklonil vedení zpět na stranu domácích a zajistil tak Dukle vítězství 2:1.

Jihlavu prozatím trápí přesilové hry, ve kterých má úspěšnost pod 9 %. Odehrála jich celkem třiadvacet, ale podařilo se jí vsítit pouhé dvě branky, což je nejméně ze všech celků.

Litoměřice už vstřelily sedm přesilovkových gólů a úspěšnost 25,93 % je řadí na páté místo v tabulce. Podaří se Stadionu překvapit favorita z Vysočiny a poprvé v sezoně na ledě Kalich Areny zvítězit? Utkání začne v sobotu v 17 hodin. Živý přenos bude možné sledovat na Hokejka TV, textový na webu onlajny.com.