11. 8. 2022 | Martina Kramerová

Už jsme byli natěšení. Jsme rádi, že jsme to zvládli, hlásí útočník Ramik

Stadion si v prvním duelu přípravy před novou sezonou došel pro vítězství a jedním z hráčů, kteří se zapsali do statistik, byl i mladý útočník Michal Ramik. Ten přihrál kapitánu Janu Výtiskovi na druhou kališnickou trefu a pomohl tak k triumfu 3:2 na nájezdy. Jak sám přiznal, hrát zápas po dlouhé pauze bylo hodně náročné, ale všichni už podle něj byli natěšení.

Kališníci odstartovali sérii přípravných duelů výhrou, když přetlačili kolínské kozly po nájezdech. Na ledě to ale ještě nebylo po pauze úplně ono, což přiznal i talentovaný forvard a nováček v litoměřickém dresu.

„Bylo to těžké, ale jsme rádi, že jsme to zvládli,“ uvedl Ramik po vítězné bitvě. Hráč, který si prozatím vyzkoušel angažmá v Třinci a Frýdku také prozradil, že ostrý zápas přišel celému týmu po náročné přípravě vhod.

„Byli jsme natěšení, protože jsme po dlouhé době konečně mohli hrát zápas,“ řekl rodák z Českého Těšína. Přestože měl z triumfu radost, nepřikládal mu až tak velkou váhu. „Teď ještě o výsledek moc nejde. Jde o hru. Abychom se každý zápas zlepšovali a byli nachystaní na soutěž,“ pronesl.

Pilovat musí kališníci třeba disciplínu. V úvodním duelu sezony totiž přišla řada vyloučení. „Bylo to takové zbytečně nervózní. Pak se to nějak strhlo a začalo se vylučovat,“ zamyslel se nad důvody vysokého počtu trestných minut Ramik.

A dokonce přiznal, že na začátku se na ledě necítil úplně nejlépe. „Člověk z toho docela vypadne, ale snad se to bude zlepšovat a na soutěž budeme nachystaní. Teď ještě hodně trénujeme, v tom to bylo náročné,“ pověděl.

A zhodnotil i svůj výkon, který vyšperkoval asistencí na branku Jana Výtiska. „Necítil jsem se úplně nejlíp, ale každou minutou to bylo lepší a lepší a snad se to bude zlepšovat." Nijak nezveličoval ani fakt, že hned v prvním zápase bodoval. „Potěší to, ale nemůžu na to tak koukat. Hlavní je hra. Jestli budu hrát to, co mám, a plnit systém, tak ty body budou chodit,“ snažil se neusínat na vavřínech.

K hokejovému rozvoji by mu mělo pomoci i prostředí, jež si prozatím pochvaluje. „Kluci jsou tu skvělí a atmosféra je bezva. Užívám si to a jsem rád, že tu můžu být,“ uzavřel Ramik.