15. 7. 2022 | Kateřina Kubatková

Nejlepší prázdniny podle mladých kališníků: koupání, tábory, ale především kamarádi

Mladí kališníci si stejně jako ostatní děti užívají letních prázdnin. Pauzu mají i v letní přípravě, a tak si mohou vychutnávat volno plnými doušky. Ačkoliv se představy o ideálně stráveném volnu u jednotlivých věkových kategorií různí, všichni mladí hráči a hráčky se shodují na to, že ke správným prázdninám patří sluníčko, koupání a kamarádi. Jakými dalšími způsoby budou mládežníci trávit nadcházející volno?

Jako všichni školáci se i mladí kališníci těšili na prázdniny. Před letní pauzou se na posledních trénincích rozpovídali o tom, jak by měly vypadat podle nich ideální dva měsíce volna. Představy o trávení volného času mají litoměřičtí mladíci různé.

Podle těch nejmladších zástupců Stadionu jsou nejlepšími zážitky různé tábory, návštěvy u prarodičů a dovolené s rodinou. Samozřejmě nesmí chybět dovádění s kamarády u vody nebo na hřišti. „Já se asi nejvíc těším na koupání s kamarády. Chodíme na koupaliště, ale i k řece, a vždycky je to bezva. Taky pojedu na dva týdny k babičce,“ komentuje plány na letní volno jeden ze zástupců čtvrťáků.

Letní tábory ovšem nejsou vyhledávaným zpestřením prázdnin jen u těch nejmladších, „Já se těším na koupání, ale nejvíc asi na tábor, hokejový samozřejmě,“ řekl sedmák Matouš. Ostatní spoluhráči jen přikyvovali. „S rodiči jedeme k moři, určitě to bude super dovolená. A taky konečně nebudu muset vstávat brzy ráno,“ přidal se další třináctiletý hokejista.

Deváťáci se shodli na tom, že si chtějí především odpočinout před nástupem na střední školy. Zároveň bylo patrné, že prázdniny strávené u prarodičů nebo jiných rodinných příslušníků je úplně nelákají. Nejraději by trávili volno s přáteli u vody, někteří pak zmínili i výlety nebo přespávání pod stanem. Brzy už je navíc čeká start tréninků na ledě, které odstartují závěrečnou fázi přípravy na novou sezonu 2022/2023.