10. 5. 2022 | Martina Kramerová

Stadion získal posilu do útočných řad, přichází mladý forvard

Litoměřice po konci uplynulé sezony mění kádr a v kabině se budou objevovat nová i dobře známá jména. Jedním z nováčků je čtyřiadvacetiletý útočník Tomáš Guman, jenž naposledy působil v Porubě a Vítkovicích.

Ofenzivní řady posílí forvard Tomáš Guman, který oplývá zkušenostmi z první ligy i extraligy. V nejvyšší české soutěži oblékal dres Vítkovic a naskočil do 47 zápasů. V Chance lize si zahrál za České Budějovice, Kladno a Porubu. Na kontě má 180 prvoligových startů, v nichž vstřelil 41 branek, ke kterým přidal 49 nahrávek.

Z rodinných důvodů jsem chtěl být blízko domova a jsem rád, že mi Litoměřice vyšly ve všem vstříc a našli jsme společnou řeč. Pevně věřím, že se mnou budou vedení i fanoušci spokojení a dostaneme se co nejdál,“ uvedl k novému angažmá Guma, který pravidelně nastupoval i za mládežnické reprezentace.

"Hledali jsme produktivního praváka, který dokáže nahradit odcházejí hráče. Tomáš pochází z regionu, za Stadion už hrál v mládeži a zná zdejší prostředí. Je to hráč, který na sobě chce pořád pracovat a nebojí se tvrdé dřiny. Věříme, že do našeho týmu bez problémů zapadne. Dokázali jsme najít společnou řeč a jsme rádi, že ho můžeme představit jako novou posilu," uvedl k nové posile ředitel klubu Jan Fišera.

Zmínil se také o tom, kdy tým oznámí další změny v kádru. "Další členy týmu, především pak mladé hráče, budeme představovat v následujícím období." Jisté je to, že se k mužstvu už nepřipojí kanonýr Riku Sihvonen, který se rozhodl kývnout na jinou nabídku. "S Rikem jsme byli v kontaktu, dokonce jsme byli vlastně již na všem dohodnuti, bohužel ale nakonec smlouvu nepodepsal s tím, že změnil názor a odchází jinam. Respektujeme jeho rozhodnutí a děkujeme za odvedené služby," doplnil Fišera.7

Foto: Daniel Klement, hc-olomouc.cz