4. 4. 2022 | Vít Trubička

První mládežnické turnaje: boje osmáků a šesťáků, cenné kovy druháků a dorostu

Sezona litoměřické mládeže pokračuje turnaji. Jako první se do akce dostali dorostenci, osmáci a druháci. Úspěch zaznamenala druhá třída, která z domácího turnaje brala zlato. Dorostenci na turnaji v České Lípě vybojovali v náročné konkurenci stříbrné medaile. Dále osmáci bojovali na Memoriálu Ondřeje Buchtely, kde jim v celkovém součtu patřilo osmé místo.

Dorostenci druzí v Poháru města Česká Lípa

Poměrně úspěšnou turnajovou misi má za sebou dorostenecký tým Stadionu, který se vydal bojovat O pohár města Česká Lípa. Už první den narazil ve skupině na Lomnici nad Popelkou, kterou smetl 4:0 zejména díky třem rychlým gólům v úvodu první třetiny. Druhý zápas odehráli kališníci proti Berounu. V něm vyválčili bod za remízu 2:2 a konečně v posledním klání podlehli extraligovému Šumperku 0:7.

Tři body ze základní skupiny pak Stadionu stačily na postup do semifinále z druhého místa. V něm narazil na Spartak Choceň a byla to bitva až do poslední chvíle. Ostatně, svědčí o tom obraty ve skóre 0:1, 2:1, 2:3, 4:3, 4:4, 5:4. Radovaly se ale Litoměřice a postoupily do finále, kde na ně čekal opět Šumperk. Tentokrát ale s Mladými Draky dlouho držely krok, rozhodla jen druhá polovina druhé třetiny, kdy soupeř nasázel tři góly a tím si pojistil vítězství 4:0 v zápase, i celkové prvenství na turnaji.

Na kališníky tak čekaly stříbrné medaile, ze všech „ligových“ celků tak skončili nejvýše. Nejlepším hráčem litoměřického týmu byl zvolen Josef Barva, pro kterého to byla, spolu s Tobiasem Vaitem, Davidem Klausem a Michalem Nezbedou, poslední dorostenecká akce. Od příští sezony se celý ročník 2005 posouvá k juniorům.

Osmáci vezou z Memoriálu Ondřeje Buchtely osmé místo

Prestižní turnaj čekal na litoměřickou osmou třídu. Ta se vydala na vůbec premiérový turnaj své kategorie zasvěcený tragicky zesnulému Ondřeji Buchtelovi v chomutovské Rocknet Areně. Litoměřický tým v základní skupině poměřil síly s Plzní, druhým výběrem domácích Pirátů a karlovarskou Energií.

Ani na jednoho ze soupeřů ovšem kališníci recept nenašli, čímž ve čtvrtfinále šli na vítěze skupiny A, kterým se stali Bílí Tygři Liberec. Tým zpoza Ještědu prošel celou skupinou bez ztráty bodu a později i celý memoriál ovládl. Stadion mu podlehl 0:5 a dále v turnaji pokračoval zápasem o konečné sedmé místo proti ústeckému Slovanu. Ani na něj Litoměřičtí vyzrát nedokázali a z Chomutova si odvezli definitivní osmé místo.

Kališnická sestava na turnaji: Jáchym Krátký, Kristýna Kučerová – Marek Čerňanský, Tomáš Král, Matěj Škoula, Matěj Vahalík – Adam Bartoníček, Adam Beránek, Jakub Bursa, Pavel Hendrych, David Horák, Lucas Kalous, Lukáš Lender, David Nádvorský a Antonín Vondráček.

Šesťáci v Lounech na čtvrtém místě

V sobotu 2. dubna měli před sebou svůj první turnaj hráči šesté třídy. V Lounech poměřili síly s domácím Slovanem, Ústím nad Labem a Chomutovem. Na své soupeře ale v tento den nestačili, Lounům podlehli 2:10, Ústí 1:5 a Chomutovu 2:9. Není to ale jejich poslední posezonní klání. Ještě se vydají na jeden turnaj do Teplic.

Druhá třída uhájila doma zlaté medaile

Jediný domácí turnaj o předchozím víkendu čekal na litoměřické druháčky, kteří poměřili síly s Mountfieldem HK, Rytíři Kladno a Hvězdou Praha. V této konkurenci si vybojovali cenné zlaté medaile. Součástí litoměřického týmu byli kromě hráčů ročníku 2014 ještě o rok mladší posily z přípravky. I to stačilo mladým kališníkům na vítězství. Medaile pak jim, i ostatním týmům, předal místopředseda klubu, pan Jaromír Tvrzník.

Tím ale program nekončí. Už o příštím víkendu jdou do boje deváťáci v Roudnici nad Labem, sedmáci v sobotu 9. dubna přivítají doma Mělník, Humpolec, Poděbrady a Kolín. Nejmladším týmem, na něhož čeká turnajové klání, je pátá třída. Ta jako jediná vyjíždí za hranice ČR. Konkrétně do bavorského Füssenu.