28. 3. 2022 | Vít Trubička

Souhrn mládeže: Poslední žákovské zápasy, první místo devítky

Vzhledem ke kontumaci posledního utkání juniorů v Bílině se do akce dostaly jen žákovské týmy, a to od deváté po šestou třídu. Úspěšný víkend to byl zejména pro deváťáky, kteří zdemolovali Louny 8:4 a díky tomu si vybojovali definitivně čelní příčku tabulky své skupiny. Skončili i osmáci, kteří na závěr padli s Bílinou. Pouze sedmáky a šesťáky čeká ještě jeden soutěžní duel.

Deváťáci vyhráli v Lounech. Berou tak 1. místo ve skupině o umístění

24. 3., o umístění 19: HC Slovan Louny – HC Stadion Litoměřice 4:8
Branky Litoměřic: 4x Míček, 3x Beneš, Husák.

Devátá třída se vydala k poslednímu utkání letošní sezony na led lounského Slovanu. Tomu sice v jednu chvíli podléhala 0:3, nicméně posléze se probudilo střelecké duo Tadeáš Míček a Dominik Beneš, kteří společně byli u sedmi z osmi litoměřických gólů. Skóre z pohledu Litoměřic ovšem otevřel Ondřej Husák.

Ještě týž víkend měli mít deváťáci na programu domácí zápas s Mostem, ke kterému ale nedojde kvůli marodce soupeře. Stadion tak „zadarmo“ získal další body, díky kterým končí vlastní skupinu o umístění na prvním místě s těsným náskokem na Baník Sokolov.

Osmáci na závěr podlehli Bílině. V tabulce skončili čtvrtí

23. 3., o umístění 3: HC Stadion Litoměřice – HC Draci Bílina 5:13
Branky Litoměřic: 2x Horák, Wippler, Beránek, Král.

Na hráče osmé třídy čekalo poslední utkání této sezony doma proti bílinským Drakům. Litoměřičtí sice ještě dokázali dorovnat úvodní trefu Bíliny, nicméně hosté následně odstoupili na rozdíl čtyř branek a ty už litoměřický tým nezvládl soupeři oplatit. I tak ale kališníci končí ve skupině na čtvrtém místě se čtrnácti body na kontě. Za sebou nechali s pětibodovým odstupem třeba Ústí nad Labem.

Sedmá třída našla doma recept na Most

26. 3., o umístění 20: HC Stadion Litoměřice – Mostečtí Lvi 8:4
Branky Litoměřic: 2x Pospíšil, 2x Mácha, Burnus, Cimrman, Kalinin, Hodek.

Sedmáci doma přivítali Mostecké Lvy. Ti sice otevřeli skóre, nicméně Stadionu se povedlo do minuty vyrovnat a následně dalšími šesti góly definitivně strhnout vývoj zápasu ve svůj prospěch. Mostu se pouze povedlo snížit nepříznivý stav na konečných 8:4 ve prospěch Stadionu. Mladí kališníci tak už před sebou mají jen jediný zápas, a to doma proti Kadani.

Šesťáci setnuli hned dvě hlavy bílinského Draka

23. 3., o umístění 3: HC Stadion Litoměřice – HC Draci Bílina 18:3
Branky Litoměřic: 6x Krejčí, 4x Kalinin, 2x Opluštil, 2x Škoula, Novotný, Šťastný, Bernart, Punčochář.

27. 3., o umístění 13: HC Stadion Litoměřice – HC Draci Bílina 11:3
Branky Litoměřic: 5x Krejčí, 3x Kalinin, Horn, Škoula, Rozboud.

Litoměřičtí šesťáci odehráli poslední domácí dvojici utkání této sezony. V obou případech přivítali Draky z Bíliny, za nimiž se ještě jednou vydávají. Pro Stadion se jednalo o velmi úspěšné dva zápasy, o čemž svědčí i výrazný náskok kališníků ve finálním zápasovém skóre. V tom prvním nasázeli Litoměřičtí do branky Bíliny osmnáct kotoučů, ve druhém pak jedenáct. Už teď je ale jisté, že zakončí sezonu na čtvrtém místě tabulky.