17. 2. 2022 | Filip Hulín

Poslední zápasy nám tam nic nepadne, řekl po Slavii útočník Soukup

Stadion ve 46. kole nestačil na domácím ledě na Slavii a zaznamenal tak třetí prohru v řadě. Pro útočníka Dominika Soukupa to byl speciální zápas, protože za sešívané nastupoval před svým příchodem do Litoměřic. ,,Speciální zápas to pro mě byl, protože všechny kluky znám, mám tam spoustu kamarádů a o to větší motivaci jsem měl se předvést před nimi,“ popsal speciální zápas litoměřický útočník.

Prohráli jste potřetí v řadě, tentokrát se Slavií. Jak zápas vypadal z tvého pohledu?

Je to těžké hodnotit, když jsme už 180 minut nedali gól. Se Slavií to byl další zápas, který jsme mohli vyhrát. Bylo to o jednom gólu a bohužel se k nám nepřiklonilo štěstí. Máme hodně šancí, ale neproměňujeme je.

Myslíš si, že zápas rozhodla vaše nízká produktivita?

Určitě. Měli jsme mnoho přesilovek a gólových šancí. Zaznamenali jsme i více střel než Slavia, ale bohužel jsme v koncovce špatní.

Vy jste už téměř 180 minut nedali gól. Co je na vině?

Dříve nám tam padalo všechno a posledních několik zápasů nám tam nepadne nic a je na nás deka. Musíme na tom zapracovat na tréninku, aby to už v sobotu bylo lepší.

Oproti zápasům v Jihlavě a Šumperku jste inkasovali pouze dvakrát. Je to pozitivní signál?

Je určitě lepší, že jsme se zlepšili v obraně, ale pořád jsme získali nula bodů. Je konec soutěže, takže se počítá každý bod, a proto nesmíme prohrávat, a ještě s nula vstřelenými góly

Zápas proti Slavii nebyl pro diváka příliš pohledný. Čím to bylo?

Asi je to tím, že se nám nedaří střelecky. Jsme produktivní tým, máme spoustu gólů, celou sezonu nám to tam padá ale nyní se nedaří.

Ty jsi za Slavii v letošním ročníku nastupoval. Bylo to pro tebe speciální utkání.

Speciální zápas to pro mě byl, protože všechny kluky znám, mám tam spoustu kamarádů a o to větší motivaci jsem měl předvést se před nimi.

Už v sobotu vás čeká souboj s druhou Třebíčí. Jak se těšíš a co bude klíčem k úspěchu?

Těším se moc, protože to bude souboj prvního s druhým. Klíčem k úspěchu bude určitě naše proměňování šancí.