27. 1. 2022 | Vít Trubička

Hráli jsme dobře. Škoda nevyužitých přesilovek, mrzí nováčka Böhma

První start za Stadion si připsal mladý obránce Martin Böhm, který se vrátil do Česka po půlroční anabázi v kanadském týmu Winnipeg Ice a po týdnu společných tréninků s týmem se poprvé představil v duelu proti Vsetínu. „Moc jsem se na tenhle zápas těšil. Věděl jsem, že to nebude nic jednoduchého, ale po dvou měsících, co jsem nehrál kvůli zranění, bych řekl, že jsem podal dobrý výkon,“ konstatoval kališnický debutant.

První prohra po dlouhé době. Jak moc mrzí vzhledem k průběhu utkání?

Určitě to mrzí. Myslím, že jsme hráli velmi dobře. Akorát jsme nevyužili přesilovky. Naopak soupeř své šance využít zvládl.

Vsetín se sice dvakrát dostal do vedení, nicméně jednou jste dokázali vyrovnat, pak jste dlouho drželi jednobrankovou ztrátu. Bylo těžké s ním držet krok?

Hráli tvrdě, znepříjemňovali nám bekům rozehrávku. Jejich útočníci výborně napadali, stejně tak i jejich obránci dobře dohrávali. Byl to těžký zápas, ale věděli jsme, do čeho jdeme. Už jsme se na to takhle připravovali dopředu. Bohužel to nevyšlo.

V jistých ohledech se hra dosti přiostřovala. K vidění bylo několik vzájemných šarvátek. Jak moc to ovlivnilo vývoj zápasu?

Asi nás to trochu rozhodilo. Je škoda, že jsme se nekoncentrovali na hru a chvílemi jsme řešili rozhodčí nebo soupeře.

Pro tebe se jednalo o první utkání za Stadion. Jak sis ho užil? Jak ti osobně vyšlo?

Už tady týden trénuju. Tým je skvělý, je tu výborná parta. Moc jsem se na tenhle zápas těsil. Věděl jsem, že to nebude nic jednoduchého. Jsem rád, že tu můžu být a myslím si, že po dvou měsících, co jsem kvůli zranění nehrál, jsem předvedl docela dobrý výkon. I když to vždy může být ještě lepší.

Do první poloviny letošního ročníku sis odskočil do kanadského Winnipegu ve WHL. Jaké jsou rozdíly mezi zdejší Chance ligou a kanadsko-americkou juniorskou soutěží?

V Kanadě je to juniorský hokej, který je hodně založený na rychlosti. Tady se mi to už zdá vyzrálejší, chytřejší, prostě dospělý hokej. Tady v Česku jsou i výborní fanoušci, můj tým v Kanadě moc fanoušků neměl. Jsem rád, že jsem po dlouhé době viděl nějakou diváckou kulisu na stadionu.