28. 11. 2021 | Filip Hulín

Další venkovní zápas! Stadion míří na Slavii

Po vítězném dramatu ve Vsetíně míří Stadion opět na venkovní kluziště, kde se utká se Slavií. Sešívaní v předchozím zápase přemohli Jihlavu a posunuli se tak na sedmé místo prvoligové tabulky. Jediný vzájemný zápas této sezony kališníci zvládli a proti Pražanům budou chtít natáhnout svoji vítěznou sérii na pět utkání. Zapíše Stadion pátou výhru v řadě?

Porovnání týmů

7. místo (42 bodů)
Postavení v tabulce
2. místo (53 bodů)
89:70
Skóre
94:65
Tomáš Knotek (13+16)
Nejproduktivnější hráč
Roman Přikryl (5+21)
Tomáš Knotek (13 gólů)
Nejlepší střelec
Riku Sihvonen (17 gólů)
Daniel Krejčí (4+14)
Nejproduktivnější obránce
Jan Holý (1+11)
Roman Málek (91,37 %)
Martin Michajlov (85,98 %)
Úspěšnost brankářů
Tomáš Král (91,11 %)
David Čermák (90,14 %)
Jihlava - Slavia 4:5
Poslední utkání
Vsetín - Litoměřice 4:5sn

Po nervydrásajícím utkání ve Vsetíně míří Stadion znovu na led soupeře. Tentokrát se utká s pražskou Slavií, která se nachází na sedmé příčce tabulky s jedenácti bodovou ztrátou na kališníky.

Zatím jediný vzájemný zápas této sezony se odehrál v polovině října a dopadl pro kališníky vítězstvím. Sešívání sice po první třetině vedli o dvě branky, ale Stadion se postupně dotáhl a dvě minuty před koncem základní hrací doby rozhodl v přesilové hře Roman Přikryl.

Litoměřičtí v minulém kole vyhráli ve Vsetíně po nájezdech a upevnili si tak druhé místo v tabulce. Slavia v předchozím utkání zvítězila v Jihlavě, když dotáhla dvoubrankové manko a gólem v závěru z hole Kerna rozhodla o tříbodovém vítězství.

Nejproduktivnějším hráčem Slavie a zároveň i nejlepším střelcem je Tomáš Knotek, který zaznamenal třináct gólů a šestnáct asistencí. O jeden gól méně má Lukáš Žejdl, jenž přidal ještě devět nahrávek.

Nejvíce bodů mezi obránci má Daniel Krejčí, ten má na svém kontě čtyři přesné trefy a čtrnáct asistencí. V posledních zápasech je brankářem číslo jedna Roman Málek, jenž průměrně dostává 2,36 gólů na zápas.

Mezi kališníky je nejproduktivnějším hráčem Roman Přikryl, který na Lapači zaznamenal tři body a celkově vylepšil svoji bilanci na pět branek a jednadvacet nahrávek. Dvacet dva bodů má na svém kontě Riku Sihvonen, jenž je se sedmnácti přesnými trefami nejlepším střelcem Stadionu.

V obraně Stadion spoléhá na Jana Holého, který k jedenácti asistencím přidal v minulém utkání první gól letošní sezony. Jasnou jedničkou v kališnickém brankovišti je Tomáš Král, jehož úspěšnost činí více jak devadesát jedna procent.

Natáhne Stadion vítěznou sérii na pět utkání? Utkání v pražském Edenu začíná v pondělních 18 hodin. Přímý přenos bude k vidění na Hokejka TV, textový pak na onlajny.com.