26. 11. 2021 | Martina Kramerová

Souboj na legendárním Lapači! Kališníci míří do Vsetína

Stadion čeká po krátké pauze další soutěžní zápas. V sobotu kališníci vyrážejí do dalekého Vsetína, s nímž se utkají v rámci 24. kola Chance ligy. Na domácím ledě dokázali Litoměřičtí Valachy porazit 3:2 a podobný úspěch budou chtít zopakovat. Oba týmy v posledních duelech vyhrály, a tak se dá na Lapači očekávat třaskavá bitva. Kdo v ní uspěje?

Porovnání týmů

6. místo (44 bodů)
Postavení v tabulce
2. místo (51 bodů)
82:45
Skóre
89:61
Luboš Rob (9+13)
Nejproduktivnější hráč
Roman Přikryl (4+19)
Luboš Rob (9 gólů)
Nejlepší střelec
Riku Sihvonen (17 gólů)
Lubomír Štach (4+7)
Nejproduktivnější obránce
Jan Holý (0+11)
Jakub Málek (93,7 %)
David Gába (89,09 %)
Úspěšnost brankářů
Tomáš Král (91,34 %)
David Čermák (90,14 %)
Vsetín - Přerov 5:3
Poslední utkání
Litoměřice – Jihlava 5:1

Kališníci se znovu vezu na vítězné vlně, kterou budou chtít prodloužit už v sobotu na ledě Vsetína. Po reprezentační pauze sice svěřenci trenérů Bruka a Tvrzníka padli v Kolíně, následně ale zaznamenali sérii výher.

Nejprve si poradili s Šumperkem, který srazili pěti brankami a zapsali vítězství 5:3. Poté měli volné kolo. Trhači z Kadaně totiž ze soutěže předčasně odstoupili, a tak Stadion získal kontumační triumf 5:0. Týdenní pauza ale kališníky nijak nepoznamenala. Následně totiž sehráli parádní bitvu s jihlavskou Duklou, již opanovali 5:1.

Teď se chystají na dalšího silného soupeře. Vsetín je sice v tabulce až na 6. příčce, oproti lépe tabulkově postaveným týmům má však nejméně jeden zápas k dobru a na třetí místo ztrácí pouze tři bodíky. Valaši mají v sezoně prozatím vyrovnanou bilanci výher a porážce. Z triumfu se radovali ve čtrnácti případech. Ve stejném počtu zápasů padli. Pětkrát po základní hrací době, dvakrát po nájezdech. Naposledy srazili ambiciózní Přerov, který z domácí arény vyprovodili výsledkem 5:3.

V útoku Vsetínští spoléhají na Luboše Roba, jenž prozatím nastřádal dvaadvacet kanadských bodů za devět branek a třináct nahrávek. Skvěle si vedou i Vít Jonák (6+11) a David Březina (8+8). Obráncům kraluje jedenáctibodový Lubomír Štach.

V litoměřickém dresu řádí dvojice Roman Přikryl a Riku Sihvonen. První jmenovaný vede týmovou produktivitu, a to díky čtyřem trefám a devatenácti asistencím. Finský útočník zase nasázel nejvíc branek. Mezi beky je nejlepší Jan Holý, jenž má na kontě jedenáct nahrávek.

Stadion může proti houževnatému soupeři vsadit na skvělý počet bloků. Aby zabránili brance soupeře, zblokovali kališníci už 201 střel svých protivníků a v této statistice jsou nejlepší. Valašskému celku patří se 151 bloky desáté místo.

Oproti Vsetínských jsou Litoměřičtí i méně vylučovaní a patří jim i lepší umístění v množství využitých přesilovek. Vsetín si naopak lépe vede při oslabeních a může se opřít také o parádní kulisu. Má totiž nejvyšší návštěvnost v celé Chance lize. Průměrně na Lapač zavítají více než dvě tisícovky fanoušků. Kvůli vládním nařízením jich ale tentokrát bude moc přijít méně.

Když se oba celky utkaly naposledy, bylo to na začátku října v Kalich Areně, kde kališníci urvali těsnou výhru 3:2. Ostrými tehdy pálili dvougólový Přemysl Svoboda a Martin Kadlec. Jak se Stadionu povede na Lapači tentokrát? Utkání začíná v sobotních 17:00 a bude k vidění na Hokejka TV, případně v textovém onlajnu na onlajny.com.