25. 11. 2021 | Vít Trubička

Preview mládeže: Plno venkovních výjezdů, doma nastoupí jen sedmička a devítka

Od dorostu po pátou třídu. Tak bude tentokrát nabitý víkendový program kališnické mládeže. Domácí Kalich Arena ale bude hostit jen zápasy deváté a sedmé třídy, které se v nich navíc představí v základní části doma naposledy. Ostatní míří buď do Loun, Děčína, Teplic či Chomutova.

Dorost míří opět ven. Soupeřem mu budou Louny

Dorostenci mají před sebou druhý duel skupiny o umístění. Znovu míří na venkovní kluziště, avšak tentokrát na led lounského Slovanu. S tímto týmem se střetli už dvakrát v základní části. V prvním duelu si z Kalich Areny odvezly vítězství Louny, naopak kališníci odjížděli s třemi body z Loun.

Slovan je ovšem momentálně na prvním místě, když dokázal porazit v prodloužení Českou Lípou. Naopak z Bíliny odjížděl zprvu poražený, nicméně utkání se zkontumovalo ve prospěch lounského týmu. Kvůli tomu jsou Litoměřičtí o dva body na druhém místě, avšak mají zápas k dobru a navíc dokázali jako jediní zvítězit za tři body přímo na ledě. Zápas na ledě Loun začíná v neděli v 10:15.

Poslední domácí klání základní části čeká na devítku a sedmičku

Jedinými dvěma týmy, které se tento víkend představí na domácím ledě, jsou deváťáci a sedmáci. Pro oba se bude jednat o předposlední klání základní části, navíc poslední domácí. Soupeřem jim budou chomutovští Piráti, kteří už ale mají jistotu postupu do vyšší skupiny. Což bohužel nelze říct o Stadionu, jelikož deváťáci mají na čtvrtou příčku ztrátu už osmi bodů, kterou nemohou ve dvou kláních dohnat.

Sedmé třídě pak patří osmé místo, taktéž s deseti body na kontě. Klání sedmáků začíná v 9:30, boj deváťáků pak o dvě hodiny později.

Osmáci a šesťáci pokračují v bojích o umístění

Na osmou a šestou třídu čekají venkovní souboje. Starší kategorie jede do Děčína, kde nastoupí proti místnímu B týmu. Mladší pak zamíří do Teplic. Osmáci po prvním kole vedou tabulku. V něm totiž dokázali porazit 6:5 v derby Roudnici nad Labem. Šestá třída pak ale na své první vítězství čeká. Stejnému soupeři v prvním utkání podlehla 4:10.

Šesťáci tak jedou bojovat o body proti soupeři, který v prvním kole těsně porazil ústecký Slovan 10:9. Na teplickém ledě se představí v nedělních 13 hodin. Osmá třída vyzve soupeře, který do skupiny o umístění ještě zápasově nezasáhl. Její duel bude na programu v sobotu přesně v poledne v Děčíně.

Posledním týmem, který o tento víkend zasáhne do akce, je pátá třída. Tu čeká ale také venkovní zápas. Už v sobotu v 9:30 nastoupí do klání na ledě Chomutova.