17. 11. 2021 | Vít Trubička

Souhrn mládeže: Konec základní části 6. a 8. třídy i těsná výhra juniorů

Litoměřická mládež sehrála další porci utkání. Do akce se dostali všichni kromě dorostenců, kteří kvůli početné marodce neměli nikoho do brankoviště. Junioři absolvovali dvojici utkání s naprosto rozdílným výsledkem, osmáci a šesťáci odehráli poslední zápas základní části. Nyní už na ně čeká skupina o umístění.

Junioři sehráli dva diametrálně odlišné zápasy

10. 11., 11. kolo: HC Stadion Litoměřice – HC Čerti Ostrov 1:0
Branka Litoměřic: Nezbeda.

12. 11., 7. kolo: HC Stadion Litoměřice – PZ Kladno 6:7 sn.
Branky Litoměřic: 2x Landa, Nezbeda, Bartoníček, Kylíšek, Novotný.

Juniorský tým sehrál dvojici naprosto odlišných utkání. Zatímco proti Čertům z Ostrova bránil těsnou výhru 1:0, tak proti PZ Kladno se rozjel vzájemný gólostroj naplno. První zápas byl zejména v režii gólmana Josefa Sluky, který polapil hned 63 střel soupeře. Druhé klání přineslo dvanáct gólů na každé straně, přičemž v nájezdech byl posléze úspěšnější kladenský tým, čímž bral druhý bod.

Kališníci se ale stále drží v tabulce na druhém místě s 27 body. Na PZ Kladno ale ztrácejí už sedm bodů, zároveň ale mají náskok deseti bodů na třetí Most. V čele tabulky bodování se nadále drží kapitán Jiří Bartoníček s vyrovnanou bilancí jedenácti gólů i asistencí. Tím také pronikl do nejproduktivnější desítky hráčů celé Regionální ligy juniorů.

9. třída v Lounech bojovala. Nevyšly jí až samostatné nájezdy

13. 11., 14. kolo: HC Slovan Louny – HC Stadion Litoměřice 6:5 sn.
Branky Litoměřic: 2x Drbal, Míček, Lender, O. Husák.

Deváťáci mají za sebou utkání na ledě lounského Slovanu. V dramatickém boji v jednu chvíli dotahovali ztrátu 0:3, následně se jim podařilo vyrovnat na 5:5. V samostatných nájezdech ale uspěly Louny, které tak dotáhly zápas do úspěšnějšího konce. Litoměřičtí tak vstupují do závěrečné trojice utkání ze šesté příčky s deseti body. Na postupové čtvrté místo ale mají ztrátu jen pět bodů.

Osmáci na závěr základní části porazili Děčín B, nestačili ale na Ústí

12. 11., 8. kolo: HC Slovan Ústí nad Labem – HC Stadion Litoměřice 16:5
Branky Litoměřic: 3x Vondráček, Wippler, Hodek.

13. 11., 10. kolo: HC Děčín „B“ – HC Stadion Litoměřice 3:6
Branky Litoměřic: 2x Beránek, M. Husák, Král, Chlouda, Nádvorský.

Osmá třída odehrála dva poslední zápasy základní části. Na Ústí nad Labem vyzrát nedokázala, ovšem na úplný závěr porazila rezervu Děčína na jejím ledě. Stadion tak zakončil základní část na pátém místě tabulky se čtyřmi body na kontě. Momentálně na něj čeká skupina o umístění, v níž nastoupí společně s Děčínem B, Ústím nad Labem, Bílinou a Roudnicí nad Labem.

Sedmáci v Lounech neuspěli

13. 11., 14. kolo: HC Slovan Louny – HC Stadion Litoměřice 8:4
Branky Litoměřic: 2x Pospíšil, Cimrman, Burnus.

Sedmá třída měla o předchozím víkendu na programu jediné utkání. Vydala se na led Loun, kde se sice dostala do vedení zásluhou Matěje Cimrmana, vzápětí ale musela dotahovat ztrátu 1:4. A i když se dvakrát povedlo Stadionu přiblížit se na rozdíl dvou branek, vítězství Loun to neohrozilo. Sedmákům tak patří v současné době osmé místo tabulky s deseti body za pět výher.

Základní část skončila i šesťákům, kteří podlehli Teplicím

13. 11., 10. kolo: HC Teplice Huskies – HC Stadion Litoměřice 8:3
Branky Litoměřic: Slahučka, Vysoký, Krejčí.

Hráči 6. třídy sehráli proti Teplicím poslední klání základní části. Soupeři se sice přiblížili na počátku druhé třetiny, avšak srovnat se jim nepodařilo ,a proto odjížděli z Teplic s porážkou 3:8. I tak si ale v tabulce zajistili čtvrté místo za vyrovnanou bilanci pěti výher a pěti porážek. Momentálně tak na ně čeká skupina o umístění, v níž by měli mít stejné soupeře jako osmá třída.