3. 11. 2021 | Martina Kramerová

Útočník Berka: Tři body z tripu jsou málo. Občas hrajeme profesorský hokej

Stadion vybojoval v duelech s Havířovem a Frýdkem jednu výhru a vrátil se z moravského tripu se třemi body. Do obou zápasů zasáhl i útočník Marek Berka, který náročný dvojzápas zhodnotil. „Tři body jsou málo. Mohli jsme vytěžit víc. Ale i za jednu výhru jsme rádi. Teď si odpočineme a potrénujeme na Benátky, ať jsme při reprezentační pauze v dobré náladě,“ uvedl mladý forvard.

Stadion o uplynulém víkendu absolvoval dvojzápas s Havířovem a Frýdkem, ve kterém získal tři body. Byl podle tebe bodově a výsledkově úspěšný?

Trip je z naší strany s úspěšností tří bodů málo. Máme kvalitní mužstvo a myslím, že jsme mohli z tohohle dvojzápasu vytěžit víc. Každopádně jsme rádi i za jednu výhru.

Havířov jste dokázali porazit, ve Frýdku jste naopak těsně prohráli. Mohl bys oba duely porovnat a zhodnotit?

V Havířově to bylo takové nemastné neslané. Měli jsme slabší druhou třetinu, ale naštěstí se nám podařilo ubránit oslabení a nakonec odskočit na rozdíl dvou gólů. Ve Frýdku jsme měli v první třetině lehkovážný start a prohrávali 0:2, takže jsme opět museli otáčet vývoj, což se nám nakonec nepodařilo.

AZet je na předposledním místě tabulky a vy na druhém. Bylo na hře soupeře i rozpoložení havířovských hráčů vidět, že už potřebují nutně bodovat?

Věděli, že přijede druhý tým tabulky a určitě se chtěli ukázat. Ale spíš si myslím, že v jejich rozpoložení chtěli hlavně bodovat. Přece jen jsou v sestupových vodách. Jejich cílem bylo nás obrat o body, ale to se jim naštěstí nepovedlo. To, že musí a jsou v nelehké situaci, ale určitě hrálo svoji roli.

I když oba soupeři podle výsledků neoplývají moc dobrou formou, dokázali vás potrápit. Frýdek dokonce porazit. V čem vám dělali největší problémy?

Celkově si myslím, že nám dělalo problém střední pásmo. Oba týmy to měly celkem najeté. A konkrétně Havířov hraje zvláštní styl hokeje , na který je potřeba reagovat.Co se týče Frýdku, tak tam jsme po první třetině jezdili do plných, protože jsme potřebovali srovnat stav zápasu. A to taky nebylo moc příjemné.

V poslední době vás znovu trápí řada vyloučení. S čím jsou spojená? Jedná se o zbytečné fauly, nebo nestačíte herně z toho pramení i vyloučení?

Vyloučení k hokeji patří. Někdy je to sporné, někdy ne. Nechci komentovat, kdo a za co je vyloučený, ale je pravda, že za poslední dobu jich máme celkem dost. Ale snažíme se to eliminovat.

Ještě nedávno jste jeli na vítězné vlně a vyhrávali jeden zápas za druhým, teď střídáte výhry a prohry. Nedá se říct, že týmu trochu dochází dech?

Dech nám určitě nedochází. Ale jsme na druhém místě tabulky a možná to máme občas trochu v hlavách a snažíme se hrát profesorský hokej. Bohužel na to někdy doplatíme.

Díky nedělní předehrávce vás čeká takřka týdenní volno bez utkání. Jak se na něj těšíš a vyhovuje ti spíš občasné volno nebo větší zápasové vytížení?

Těším se. Člověk si aspoň na chvíli odfrkne, uvidí se s rodinou a dobije baterky. Navíc budeme mít dost času potrénovat na Benátky. Osobně mám radši zápasové tempo, ale pár dní volna bodne.

Sám jsi říkal, že vás v sobotu čekají Benátky. Na čem musíte v tréninku zapracovat, abyste tentokrát brali všechny body?

Musíme k zápasu přistoupit koncentrovaně a ne lehkovážně a nepodcenit soupeře. Musíme střílet na bránu a hlavně vyhrát. Pak nás čeká reprezentační pauza, tak ji chceme strávit v dobré náladě.