28. 10. 2021 | Filip Hulín

Mysleli jsme si, že se utkání dohraje samo, řekl Josef Jícha

Stadion po velkém boji porazil v severočeském derby Ústí a prolomil sérii tří porážek v řadě. Utkání dlouho vypadalo na jasnou záležitost kališníků, ale Slovan v poslední třetině utkání zdramatizoval. Vítězný gól nakonec vstřelil ve 34. minutě Josef Jícha. ,,Měli jsme náskok tří gólů, byli uvolněnější a mysleli si, že se utkání dohraje samo. Udělali jsme ale mnoho zbytečných faulů, což se nesmí stávat,“ okomentoval příčinu litoměřický útočník.

Do vedení jste šli již po jednadvaceti vteřinách. Byl cíl na soupeře vletět?

Každý zápas si říkáme, že na soupeře vletíme a konečně nám to vyšlo, bohužel jsme ale za dvě minuty inkasovali.

Po dvou třetinách to vypadalo na jasnou záležitost, ale v závěru to bylo ještě drama. Jak zápas vypadal z tvého pohledu?

Dvě třetiny jsme hráli dobře, využili tři přesilovky a měli dobře nakročeno k výhře. Bohužel ve třetí třetině jsme se úplně zbláznili, dělali zbytečné fauly a utkání zbytečně zdramatizovali. Místo toho, abychom si zápas pohlídali a vstřelili nějaké góly, tak jsme se strachovali o výsledek.

Mysleli jste si, že se zápas po druhé třetině zlomil, když jste vedli o tři góly?

Měli jsme náskok tří gólů, byli jsme uvolněnější a mysleli si, že se utkání dohraje samo. Udělali jsme ale mnoho zbytečných faulů, což se nesmí stávat.

Po druhé třetině jste vedli 4:1 a vypadalo to, že bez problémů dokráčíte pro tři body. Co se stalo ve třetí třetině?

Úplně jsme zpohodlněli a mysleli si, že utkání se dohraje samo a úplně přestali hrát a bruslit. Chtěli jsme všechno hrát až do prázdné brány.

V posledních minutách mělo Ústí velký tlak. Nezačali jste se trochu strachovat o výsledek?

V závěru jsme trochu strach měli, ale naštěstí jsme to zvládli. V posledních minutách nás několikrát podržel i Tomáš Král.

Ve druhé a třetí třetině bylo mnoho vyloučení na obou stranách. Přiostřilo se na ledě nebo rozhodčí přitvrdili metr?

Myslím si, že rozhodčí nastavili na celý zápas stejný metr. Ani bych neřekl, že se ve druhé a třetí třetině nějak přiostřilo, ale spíše oba týmy dělaly zbytečné fauly.

Ty jsi odehrál v Ústí několik zápasů. Bývají pro tebe zápasy proti Slovanu speciální?

V Ústí jsem hrál mnoho zápasů, když jsem byl mladší, ale už to tak neberu. Momentálně hraji v Litoměřicích a to je vše, na čem mi záleží.

Jak důležité bylo utkání, vzhledem ke třem těsným prohrám v řadě?

Bylo to pro nás velmi důležité, protože jsme chtěli zlomit sérii tří proher v řadě. Ústi byl soupeř, se kterým jsme to chtěli zlomit, což se naštěstí povedlo.