26. 10. 2021 | Vít Trubička

První derby nové sezony je tu. Do Kalich Areny míří Ústí

Po třech ne úplně šťastně zakončených zápasech přichází čas na reparát. Tím je první domácí duel s ústeckým Slovanem, jemuž momentálně v tabulce patří jedenácté místo. Ani soupeři se ale v posledních duelech nevedlo ideálně, proti Přerovu a Vrchlabí ztratil dva body v prodloužení, resp. samostatných nájezdech. Podaří se Stadionu vrátit zpět na vítěznou vlnu?

Porovnání týmů

2. místo (30 bodů)
Postavení v tabulce
11. místo (18 bodů)
53:41
Skóre
36:43
Riku Sihvonen (10+3)
Nejproduktivnější hráč
Daniel Vrdlovec (3+8)
Riku Sihvonen (10 gólů)
Nejlepší střelec
Vítězslav Bílek (5 gólů)
Jan Holý (0+7)
Nejproduktivnější obránce
Jiří Drtina (2+6)
Tomáš Král (91,69 %)
David Čermák (90,14 %)
Úspěšnost brankářů
Petr Hamalčík (90,43 %)
Šimon Zajíček (93,90 %)
Prostějov – Litoměřice 4:2
Poslední utkání
Ústí n. L. – Vrchlabí 3:4 sn.

Ve svém dalším domácím utkání vyzve Stadion soupeře, který celkem pravidelně střídá výhry a prohry. Ústecký tým ve čtrnácti odehraných zápasech zaznamenal čtyři výhry v základní hrací době, dvě výhry v nadstavbovém čase, dvě prohry tamtéž a šest proher po šedesáti minutách hry. Proto mu také dosud patří jedenáctá příčka s osmnácti body na kontě.

Bodově se Ústečtí mohou spolehnout především na Daniela Vrdlovce a jeho tři góly a osm asistencí. Střelecky se ale před něj dostali hned dva spoluhráči. Prvním z nich je kapitán Slovanu Michal Trávníček se čtyřmi přesnými trefami. Druhým pak Vítězslav Bílek, který má na svém kontě dokonce pět gólů.

Do brankoviště ústeckého týmu se postavili tři maskovaní muži. Jasnou jedničkou je Petr Hamalčík, jenž hájil klec Slovanu po 11 zápasů, a to s úspěšností 90,43 %. Dvakrát ho zastoupil Šimon Zajíček, jeho úspěšnost je rovna 93,90 %. Posledním z této trojice pak je ten nejzkušenější, Lukáš Cikánek. Od trenérů dostal důvěru do jednoho zápasů, v němž měl úspěšnost 88,89 %.

V přípravě jednou pro Litoměřice, jednou pro Ústí

Stadion se se svým aktuálním sokem utkal už dvakrát v letní přípravě. Daleko povedenější bylo první klání na domácím ledě, v němž smetl Ústecké vysoko 6:1 po trefách Tomáše Urbana, Lukáše Vopata, Jana Holého, Jana Smoly, Lukáše Válka a Josefa Jíchy.

To druhý zápas byl o něco vyrovnanější, radoval se ale domácí Slovan. Byl to sice Riku Sihvonen, který otevřel skóre už v první minutě a Litoměřičtí v jednu chvíli dokonce vedli 4:1 díky gólům Ondřeje Procházky, Martina Kadlece a Marka Berky. V závěru se ovšem domácí dostali do laufu a čtyřmi góly v posledních dvanácti minutách hry otočili skóre ve svůj prospěch na 5:4.

V litoměřických řadách lze momentálně najít pětici hráčů s téměř vyrovnaným bodovým ziskem ve výši třinácti, resp. dvanácti kanadských bodů. Na čele žebříčku jsou Riku Sihvonen s deseti góly a třemi asistencemi, pak Lukáš Válek (5+8) a Roman Přikryl (3+10). O jeden bod méně mají Ondřej Procházka s Josefem Koláčkem.

Po dlouhé sérii dvanácti zápasů, ve kterých Stadion dosáhl alespoň na jeden bod, přišly tři porážky pro litoměřický tým. Kališníci nejdříve podlehli venku Třebíči, následně doma v přestřelce Sokolovu a naposledy venku Prostějovu. I tak se ale drží na druhém místě tabulky, už ovšem se sedmibodovou ztrátou na první Třebíč.

Podaří se kališníkům odvrátit poslední tři nezdary a vyzrát v prvním derby nového ročníku na ústecký Slovan? Utkání bude zahájeno tradičně v 17:30. Sledovat ho můžete také na webu Hokejka TV nebo Onlajny.com.