22. 10. 2021 | Filip Hulín

Repríza loňského předkola! Do Litoměřic míří Sokolov

V rámci čtrnáctého kola Chance ligy přijede do Litoměřic Sokolov, tedy loňský soupeř v předkole play-off. Baníku se úvod ročníku vydařil a po třinácti odehraných zápasech se nachází na sedmém místě prvoligové tabulky. Stadion v minulém kole padl po sedmi vyhraných zápasech s vedoucí Třebíčí a na domácím ledě bude chtít zaváhání napravit. Najedou Litoměřičtí opět na vítěznou vlnu?

Porovnání týmů

2. místo (30 bodů)
Postavení v tabulce
7. místo (21 bodů)
47:32
Skóre
35:34
Riku Sihvonen (9+3)
Nejproduktivnější hráč
Vojtěch Tomi (6+6)
Riku Sihvonen (9 gólů)
Nejlepší střelec
Vojtěch Tomi (6 gólů)
Jan Holý (0+7)
Nejproduktivnější obránce
Jan Pohl (3+4)
Tomáš Král (92,27 %)
Úspěšnost brankářů
Vladislav Habal (92,50 %)
Oldřich Cichoň (90,42 %)
Litoměřice - Třebíč 4:6
Poslední utkání
Sokolov – Vrchlabí 4:1

Stadion se utká se soupeřem, proti kterému se postavil v loňské sezoně v předkole play-off. Sokolovu se v úvodu sezony daří a po třinácti zápasech se nachází na sedmém místě tabulky s jednadvaceti body.

Kališníci v minulém zápase poprvé nezískali ani bod, když v Třebíči v poslední třetině marně dotahovali a prohráli 4:6. Baník se v minulém kole utkal s Vrchlabím a připsal si výhru 4:1.

Lídrem sokolovského bodování je Vojtěch Tomi, který zaznamenal šest gólů a stejný počet asistencí. Devět bodů má na svém kontě Otakar Šik, jenž vstřelil dvě branky a přidal sedm asistencí. O bod méně mají Tomáš Šmerha a Ondřej Jurčík.

Nejproduktivnějším obráncem Baníku je Jan Pohl, který si připsal tři trefy a čtyři asistence. V brankovišti Sokolova se během třinácti zápasů vystřídali již čtyři gólmani. Nejvíce zápasů odchytal Oldřich Cichoň, jehož úspěšnost je nad devadesáti procenty. Čtyři utkání zapsal Vladislav Habal. Dvakrát se do branky postavil Adam Beran a jednou Jakub Neužil.

Stadion se po dvanácti zápasech nachází na druhé příčce prvoligové tabulky, když na vedoucí Třebíč ztrácí čtyři body, ale má zápas k dobru. Právě vedoucí Horácká Slavia v minulém utkání přerušila sedmizápasovou šňůru Litoměřic.

Nejvíce bodů za Stadion zaznamenal Riku Sihvonen, který vstřelil devět branek a přidal tři asistence a je zároveň nejlepším střelcem Litoměřic. Stejný počet bodů má také Lukáš Válek, jenž zaznamenal pět tref a sedm nahrávek. O bod méně má Josef Koláček a Roman Přikryl, který si v posledních dvou zápasech připsal pět kanadských bodů.

Nejproduktivnějším kališnickým zadákem je Jan Holý, ten má na svém kontě sedm asistencí. V brankovišti vládne Tomáš Král, jenž chytá s průměrnou úspěšností 92,27 % a z jedenácti zápasů si připsal deset výher.

Napraví Stadion proti Sokolovu prohru v Třebíči? Úvodní buly padne v sedmnáct hodin. Zápas mimo Kalich Areny můžete sledovat na Hokejka TV nebo na Onlajny.com. Stále bude třeba dodržovat vládní protiepidemická opatření.