15. 10. 2021 | Vít Trubička

Rozjetý Stadion si brousí zuby na další výhru! V Kalich Areně přivítá Slavii

Litoměřičtí se po týdnu opět představí v domácím prostředí. Soupeřem jim tentokrát bude pražská Slavia, které se ale momentálně příliš nedaří. Svěřenci trenéra Jiřího Vebera čekají na výhru už od 29. září. Zatímco Stadion je jedním ze dvou týmů v Chance lize, který bral alespoň bod v každém dosavadním zápase. Podaří se mu udržet na vítězné vlně?

Porovnání týmů

2. místo (27 bodů)
Postavení v tabulce
10. místo (15 bodů)
39:23
Skóre
42:43
Lukáš Válek (5+6)
Nejproduktivnější hráč
Tomáš Knotek (9+11)
Riku Sihvonen (7 gólů)
Nejlepší střelec
Tomáš Knotek (9 gólů)
Jan Holý (0+5)
Nejproduktivnější obránce
Daniel Krejčí (3+9)
Tomáš Král (93,67 %)
David Čermák (88,57 %)
Úspěšnost brankářů
Roman Málek (88,55 %)
Martin Michajlov (83,57 %)
Vrchlabí – Litoměřice 1:3
Poslední utkání
Slavia – Vrchlabí 2:3

Tým z Litoměřic vyzve soupeře, který neoplývá příliš dobrou formou. Sešívání brali naposledy body 29. září, kdy porazili venku 6:1 Kadaň. Od té doby nevyzráli na Jihlavu, Vsetín, Porubu, Přerov a Vrchlabí. Proto jim momentálně patří v tabulce až desáté místo s patnácti body. Ke zlepšení by měla sešívaným pomoci i nová posila v prostředí klubu, a to nový sportovní manažer Jaroslav Bednář.

Navzdory neúspěchům z poslední doby má Slavia ve svých řadách dvojici nejproduktivnějších hráčů celé Chance ligy. V čele kanadského bodování je zkušený útočník Tomáš Knotek s devíti góly a jedenácti asistencemi. S tímto gólovým přídělem je také nejlepším střelcem. Na paty mu šlape Petr Kafka s bilancí čtyř gólů a třinácti nahrávek. Tomu naopak patří pozice pro nejlepšího nahrávače celé soutěže. Kafka se však nedávno zranil a do utkání s velkou pravděpodobností nezasáhne.

Příliš spolehnout se ale sešívaní nemohou na obranu. Svědčí o tom především počet obdržených gólů, který mají druhý nejvyšší. Hned po poslední Kadani. Ve statistice +/- je také pouze šest hráčů v kladných hodnotách, dalších pět na nule a zbylých třináct bylo u většího množství obdržených gólů než vstřelených. Z toho také vyplývá gólmanská úspěšnost. Do zápasu od samého začátku zasáhli tři maskovaní muži Roman Málek, Martin Michajlov a Dominik Pavlát. Úspěšnost ani jednoho z nich ale nedosáhla devadesáti procent.

Právě v gólmanském hodnocení je litoměřická jednička Tomáš Král na úplně jiné pozici. S úspěšností ve výši 93,67 % se řadí na třetí místo v celé Chance lize. Před ním už jsou jen třebíčský Pavel Jekel a vsetínský Jakub Málek. V produktivitě se Litoměřičtí mohou spolehnout především na čtveřici útočníků. Nejproduktivnější z nich je Lukáš Válek s pěti góly a šesti asistencemi. O pouhý gól méně má Josef Koláček. Na devět bodů se dostali Riku Sihvonen a Přemysl Svoboda. První z nich je navíc se sedmi góly nejlepším střelcem.

Celkově ale litoměřický tým zažívá svůj nejlepší vstup do sezony od postupu do 1. ligy. V dosud deseti odehraných zápasech vždy dosáhl na bodový zisk. Přestože proti Šumperku to byl jeden bod po prohře v prodloužení a proti Frýdku-Místku pak jen dva body po výhře v prodloužení. Kališníkům tak v současné době v tabulce patří druhé místo se čtyřbodovou ztrátou na první Třebíč. Oproti Horácké Slavii ale mají ještě jeden zápas k dobru.

Podaří se Stadionu udržet na vítězné vlně a přiblížit se na samotné čelo tabulky. Proti Slavii už jednou dokázal doma zvítězit v letní přípravě. A to 5:2 po trefách Rouhy, Marcela, Sihvonena, Válka a Jíchy. Zatímco Tomáš Král inkasoval z holí Vlčka a Slavíčka. Úvodní buly padne v sedmnáct hodin. Zápas mimo Kalich Areny můžete sledovat na Hokejka TV nebo na Onlajny.com. Stále bude třeba dodržovat vládní protiepidemická opatření.