10. 10. 2021 | Filip Hulín

Souboj Stadionů! Kališníci míří do Vrchlabí

Po domácím vítězství proti Přerovu míří kališníci na led dalšího těžkého soupeře. Tentokrát se představí proti Vrchlabí, které se nachází osmé příčce prvoligové tabulky a Litoměřičtí mu mají po špatné loňské vzájemné bilanci co vracet. Kališníci zatím bodovali ve všech utkáních a momentálně táhnou šňůru pěti vítězství za tři body v řadě. Dokáže v souboji Stadionů uspět ten litoměřický?


Porovnání týmů

8. místo (14 bodů)
Postavení v tabulce
2. místo (24 bodů)
22:20
Skóre
36:22
Tomáš Kaut (5+3)
Nejproduktivnější hráč
Josef Koláček (4+6)
Tomáš Kaut (5 gólů)
Nejlepší střelec
Riku Sihvonen (7 gólů)
Tomáš Jelínek (1+3)
Nejproduktivnější obránce
Jan Holý (0+5)
Jakub Soukup (91,76 %)
Úspěšnost brankářů
Tomáš Král (93,41 %)
Přerov – Vrchlabí 3:1
Poslední utkání
Litoměřice – Přerov 5:2

Po vydařeném domácím utkání míří Stadion na led Vrchlabí, které v posledním utkání nestačilo na Přerov, a poté mělo jednozápasovou pauzu. Kališníkům se úvod sezony vydařil a po devíti duelech se nachází na druhém místě tabulky. Litoměřičtí zatím bodovali ve všech utkáních a momentálně táhnou sérii pěti tříbodových vítězství v řadě. Celek z Podkrkonoší přes léto udržel kostru kádru pohromadě. S týmem se rozloučili Ján Niko, Tomáš Nouza, Matouš Kratochvil a Jiří Hozák. Přišli Karel Nedbal, Marek Voženílek, Jakub Kynčl a Tomáš Kaut.

Po osmi odehraných zápasech je Vrchlabí na osmém místě tabulky se ziskem čtrnácti bodů. Vrchlabský Stadion si za tři body poradil s Benátkami, Kadaní a Porubou. Dva body získal za výhry v samostatných nájezdech proti Kolínu a Šumperku.

Ofenzivu zatím táhne Tomáš Kaut, který zaznamenal osm bodů za pět gólů a tři asistence. Tři vstřelené branky a stejný počet nahrávek mají na svém kontě Ondřej Matýs a Pavel Mrňa. Šest kanadských bodů si připsal i Patrik Urban. V obraně je nejproduktivnějším hráčem Tomáš Jelínek, jenž vstřelil jeden gól a na tři nahrál.

Šestkrát se do brankoviště postavil Jakub Soukup a získal čtyři výhry s procentuální úspěšností téměř devadesát dva procent. Dvakrát se mezi třemi tyčemi objevil Oliver Štěpánek, jehož úspěšnost je pod devadesáti procenty.

Oba celky se v minulé sezoně utkaly dvakrát. První utkání na ledě Vrchlabí ovládli domácí poměrem pět dva. Druhý zápas v Kalich Areně dospěl až do samostatných nájezdů, ve kterých byli úspěšnější Vrchlabští.

Nejproduktivnějším kališníkem je Josef Koláček, který zaznamenal čtyři přesné trefy a šest asistencí. O bod méně má Riku Sihvonen, finský útočník je se sedmi góly nejlepším střelcem týmu. Na osmi bodech je i Lukáš Válek, ten si připsal čtyři branky a pět nahrávek. Mezi obránci se nejvíc daří Janu Holému, který má na svém kontě pět nahrávek.

Do brankoviště se osmkrát postavil Tomáš Král a zaznamenal osm výher. Litoměřický brankář má průměrnou úspěšnost zákroků 93,41 % a je dokonce druhým nejlepším gólmanem celé soutěže. Jedno utkání odchytal David Čermák.

Připíšou si kališníci v souboji Stadionů šestou výhru v řadě? Utkání v D+D ELEKTROMONT Areně začíná v pondělních 18 hodin. Video přenos bude k dispozici na HokejkaTV, textový pak na onlajny.com.