8. 10. 2021 | Martina Kramerová

V Litoměřicích startuje série skills kempů Českého hokeje! Do Vánoc proběhnou tři

Český hokejový svaz se vydává novou cestou, jak pomoci mládežnickým hráčům v co nejlepším hokejovém rozvoji. Od letošního podzimu budou probíhat specializované skills kempy, kterých se budou účastnit nejnadanější reprezentanti mládežnických kategorií, aby si vylepšili a zdokonalili své dovednosti. Tři kempy se uskuteční i v Litoměřicích.

Během diskuzního fóra Kabina, které proběhlo v září, představili zástupci Českého hokeje nový projekt – specializované skills kempy pro vybrané hokejisty. Svaz chce jejich prostřednictvím pomoci mládežnickým reprezentantům v rozvoji jejich hokejových dovedností.

Do konce roku se takových kempů uskuteční šest – tři proběhnou v Litoměřicích a zúčastní se jich hráči ze západní poloviny republiky, tři v Novém Jičíně, kam vyrazí hokejisté z východu. První z kempů odstartuje 10. října pod Radobýlem a potrvá do 12. října. Další je na programu od 17. do 19. 10 na Moravě.

„Jsme rádi, že si Český hokej vybral pro tento nový projekt právě Kalich Arenu, která může nabídnout požadovaný komfort. Po klasických kempech reprezentací, které jsme pořádali i v době covidových výjimek, je to další výtečná akce, na které se můžeme podílet. Kvality Kalich Areny dokazují i nově organizované jednodenní kempy repre U20, které se zde také pravidelně konají. Ke zdárnému průběhu akcí přispívají také nové mantinely, za které patří velké poděkování vedení města Litoměřice," uvedl ředitel Stadionu Jan Fišera.

Pozvánky obdrží hráči širšího kádru reprezentací U16, U17 a U18. Prvních dvou kempů se zúčastní celkem jednašedesát reprezentantů, které čekají tréninky na suchu i na ledě. Hlavním trenérem pro „západní“ i „východní“ skupinu je Tomáš Pacina. Skills trenéry pro západ Tomáš Kucharčík, Dušan Andrašovský, Martin Pouska a Jakub Venc. Skills kouči pro východ pak byli jmenováni Lubomír Konečný, Vít Černohous a Michal Papaj. Brankáře bude mít na starosti v obou skupinách Václav Fürbarcher a video litoměřický Benjamin Sequens. Kondičním trenérem u západní skupiny je litoměřický Jan Jiskra.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej.